Cellogroep philharmonie zuidnederland

Datum/Tijd
zondag 19-11-2017
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Cellogroep philharmonie zuidnederland

 

Dit concert is uitverkocht!

 

Sopraan Laetitia Gerards

Van de cello wordt wel gezegd dat hij van alle instrumenten de menselijke stem qua timbre het dichtst benadert. Feit is dat een cello prachtig kan ‘zingen’ en dat diverse componisten voor de violoncello – zoals hij voluit heet – bijzonder lyrisch werk hebben geschreven. Denk aan de cellosuites van Bach, Kol Nidrei van Bruch, de Rococovariaties van Tsjaikovski en de celloconcerten van onder anderen Schumann en Dvořák.

Of de cello werkelijk net zo mooi kan zingen als de menselijke stem? Dat kun je zelf komen beoordelen op zondag 19 november. Die dag hebben we een heel bijzonder ensemble te gast, namelijk de cellogroep van philharmonie zuidnederland. Tien cellisten maar liefst. Een ensemble in die bezetting hoor je maar zelden, zeker live! 

Het ensemble speelt werken van Heitor Villa Lobos Bachianas, Cristobal Halffter en Wilhelm Kaiser-Lindeman. Je hoort onder meer Villa Lobos’ beroemde en prachtige vijfde Bachianas Brasilieras, gezongen door de inmiddels vermaarde sopraan Laetitia Gerards. Komt dat horen!

 

Wat vindt Marjolijn?

 

Marjolijn Sengers, voorzitter SSKHet programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

“Elke programmeur droomt ervan de Bachianas Brasileiras van Villa Lobos voor cello-octet te kunnen plannen en dan met name nr. 5, die met sopraansolo. Het is gelukt met behulp van Paul Uyterlinde, aanvoerder van de cellogroep van philharmonie zuidnederland en toestemming van het orkest. Wat is er mooier dan één cello: twee! We hebben er tien! Kun je nagaan …”

 

 

Luistertip

Die Vijfde Bachiana Brasileira ken je vast wel. Heb je een Spotify-account? Volg dan deze link.

 

Programma

Heitor Villa Lobos – Bachianas Brasilieras nr.1
Heitor Villa Lobos – Bachianas Brasilieras nr.5 met Laetitia Gerards, sopraan
Cristobal Halffter – Fandango
Wilhelm Kaiser-Lindemann – Bossa Nova – variacoes brasilieras

 

Cellisten philharmonie zuidnederland

Paul Uyterlinde
Caroline Kerpestein
Sanne de Graaf
Rares Mihailescu 
Claudia Heimonen
Jonas Seeberg
Marc Knippenberg
Anneloes de Hooge
Anton Ivanov
José Backhuijs

 

Tip

Hou je van cellomuziek? Blokkeer dan nu alvast zondag 7 januari 2018 in je agenda. Dan speelt Joachim Eijlander bij ons drie cellosuites van Bach. Kaarten bestellen is nu nog niet mogelijk. Wanneer wel? Dat hoor je als eerst als je geabonneerd bent op onze gratis E-nieuwsbrief of ons geliket hebt op Facebook. Volg ons, want de kans dat dit concert snel uitverkocht zal zijn is groot.


Wijzigingen voorbehouden

 ReserveringenEr kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.