Daan van den Hurk, piano

Datum/Tijd
zondag 05-11-2017
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Daan van den Hurk – piano

 

Voor wie iets vertrouwds én iets nieuws wil horen, is dit optreden van Daan van den Hurk een must. Daan (1987) is klassiek pianist, jazz- en filmpianist en componist.

Hij sloot vier conservatoriumstudies cum laude af! Tijdens een masterexamen speelde hij de première van zijn eigen Piano Concerto I. Hij studeerde bij onder anderen Hans Eijsackers, Cor Bakker, Henry Kelder, Jeroen D’hoe en Bert van den Brink (al twee maal te gast bij Stratumseind Klassiek).

Van Bert van den Brink kreeg hij het predicaat ‘uitzonderlijk’.

 

Daan van den Hurk sloot vier conservatoriumstudies cum laude af!

 

Daan speelt concerten door heel Nederland, als solist, in duo’s en ensembles en bij verschillende Nederlandse orkesten. Zijn favoriete klassieke componisten zijn Liszt en Ravel. Daan speelt veel eigen werk, waarbij hij gebruiktmaakt van soundtracks. In 2014 richtte hij samen met Henry Kelder, Anne-Maartje Lemereis en Tim Coenen het MatchingArts Collective op, een online platform voor musici waar ook een uitgeverij en een cd-label aan zijn verbonden. Daans composities en cd’s worden hier uitgegeven. Daans kleurrijke spel, zijn soms afwijkende repertoirekeuze met een grote voorkeur voor het onbekende en het nieuwe, afgewisseld met de boeiende verhalen die hij bij de stukken vertelt, zorgen voor verrassende concerten.

Wat vindt Marjolijn?

Marjolijn Sengers, voorzitter SSKHet programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

“Voor de in Heeze geboren ‘onderzoekspianist’ Daan van den Hurk heb ik gekozen omdat hij overtuigend laat horen dat een overbekend instrument meer mogelijkheden heeft dan waarmee de gemiddelde luisteraar bekend is. Een componist/pianist die de klassieken afwisselt met een (eigen) concert voor piano en keukengerei kan ik niet laten lopen!”

 

 

Daan van den Hurk – piano


Programma

– Daan van den Hurk (1987) – Sonatine in Blue
– Anne-Maartje Lemereis (1989) – Lullablues  
– Daan van den Hurk – Allerlei Fantasieën
– Daan van den Hurk – Verboden Zich op het Gras te Bevinden 
– Maurice Ravel (1875)-1937) – Gaspard de la Nuit

  1. Ondine
  2. Le Gibet
  3. Scarbo

– Daan van den Hurk – MiniConcerto for Piano and Kitchen Orchestra  met Soundtrack

Wijzigingen voorbehoudenReserveringenEr kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.