Jong talent van Fontys Conservatorium

Datum/Tijd
maandag 02-04-2018
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Jong talent van Fontys Conservatorium

 

De jeugd heeft de toekomst. Tijdens dit concert horen we musici die aan het begin staan van wat wellicht een glansrijke carrière wordt.

Op Fontys Conservatorium in Tilburg draait al jaren de Young Musicians Academy. De academie is alleen bestemd voor zeer jong (de jongste van deze middag is 10 jaar) en uitzonderlijk talent met mogelijkheden om ooit tot de (inter)nationale top te gaan behoren. Naast de studie aan het conservatorium volgen de studenten regulier middelbaar of – soms nog – lager onderwijs.

De academie spitst zich toe op de individuele mogelijkheden van de jonge musici. Behalve veel aandacht voor de instrumentale of vocale ontwikkeling is er aandacht voor kamermuziek en voor een goede muziektheoretische scholing. Drijvende kracht de academie is violiste Annemieke Corstens. Voor meer info zie: www.youngmusiciansacademy.nl.

Tijdens dit concert presenteert Annemieke Corstens een aantal veelbelovende talenten. Ze hebben allemaal les bij haar, individueel of in kamermuziekverband. De studenten worden waar de muziek dat voorschrijft op de vleugel begeleid door pianiste Hülya Keser, eveneens verbonden aan het Fontys Conservatorium.

Het programma begint met het mooiste werk voor vioolsolo ooit geschreven, de Chaconne uit Partita nr.2 van Johann Sebastian Bach, uitgevoerd door Annemieke Corstens. Daarna spelen de leerlingen een gevarieerd programma met aansprekende muziek van bekende en minder bekende componisten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Let op: dit concert vindt plaats op maandag 2 april (Tweede Paasdag)

 

PROGRAMMA
J.S. Bach – Chaconne uit de tweede partita voor vioolsolo     
Annemieke Corstens viool

Berio -Duo’s voor twee violen.     
Diverse Leerlingen

W.A. Mozart – Sonate voor viool en piano in e                                            
Nathan Klopper viool

Severn – Poolse dans                                       
Evan van Dijk viool

Saint Saëns – Trio Zang, harp en viool
Clara Peijnenborgh (zang), Jessica Lukken (viool) en Inge van Grinsven (harp)

Seiber – The owl and the Pussycat      

Clara Peijnenborgh (zang), Jessica (Lukken) piano en Inge van Grinsven (harp)

De Sarasate – Malaguena
Lucien Renette viool

Kreisler – Preludium en Allegro              
Jessica Lukken viool

G. Ph. Telemann – Concert voor vier violen
Alle violisten

 

Wat vindt Marjolijn?

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

“Een dirigent die het weten kan, zei: “Annemieke Corstens kun je als soliste bij elk orkest, op elk podium zetten, ze speelt echt uitstekend.” Mee eens! Ik heb haar gevraagd de Chaconne van Bach te spelen, uit de tweede Partita. Ze is heel enthousiast over het jonge talent dat ze als ervaren viooldocent aan de Young Musicians Academy begeleidt, dus sloeg ik twee vliegen – misschien wel meer – in één klap!”

 

 

 ReserveringenSoort ticket Prijs Plaatsen
Concert €12,50
Bruncharrangement
Podium Klassiek Eindhoven biedt u een arrangement met een brunch en een toegangskaart voor het concert. De Kazerne Klassiek brunch bestaat uit een kop vegetarische soep en een assortiment crostini (toast met vlees, vis, vega toppings) in schalen op tafel. De brunch wordt vanaf 13.00 uur geserveerd in het restaurant van De Kazerne. De deze brunch (waarde: € 15,-) en de toegangskaart (waarde € 12,50) betaalt u geen € 27,50 maar slechts € 25,- p.p. Drankjes zijn niet inbegrepen. Wij zoeken u het arrangement bij binnenkomst te betalen bij de kaartverkoop van Stratumseind Klassiek. Drankjes of andere zaken die niet tot het arrangement horen rekent u rechtstreeks met de Kazerne af.
€25,00