Julian Schneemann Kwartet

Datum/Tijd
zondag 02-12-2018
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Julian Schneemann Kwartet – Caravan

 

‘Caravan’ verbindt werelden van Oost tot West en van klassiek tot jazz en volksmuziek. Syrische ud-virtuoze Jawa Manla, vioolfenomeen Emmy Storms, percussietovenaar Jeroen Batterink en  pianist/componist Julian Schneemann; de jonge musici van Caravan gaan samen op reis, waarbij ze zich van grenzen niets aantrekken. 

 Verwacht een adembenemend programma, waarin onder meer Arabische en Ierse klanken te horen zijn en organisch versmelten met klassieke muziek en jazz. Met al deze invloeden vertelt Caravan uiteindelijk één verhaal, als ware het een pleidooi voor de kracht van diversiteit.

 

Julian Schneemann Kwartet
Emmy Storms – viool
Jawa Manla – Syrische ud
Jeroen Batterink – percussie
Julian Schneemann – piano

 

 

 

Wil je een indruk krijgen hoe het klinkt als het Julian Schneemann Kwartet Westerse en Oosterse muziek mixt? Beluister dan dit stuk.

Wat vindt Marjolijn?

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

“Julian Schneemann & Friends zijn twintigers; die denken niet meer in klassiek of niet klassiek, maar gewoon in wat ze mooi vinden. Dat boeit mij, streng opgeleid in muzikaal gezien gescheiden werelden als ik ben. Ze durven te kiezen voor wat hen raakt en gooien muziek uit alle winstreken en stijlperiodes door elkaar. De Syrische touch die ud-speelster Jawa Manla aanbrengt vind ik zeer aantrekkelijk. 

 

 ReserveringenSoort ticket Prijs Plaatsen
Concert €12,50
Bruncharrangement
Podium Klassiek Eindhoven biedt je een arrangement met een brunch en een toegangskaart voor het concert. De Kazerne Klassiek brunch bestaat uit een kop vegetarische soep en een assortiment crostini (toast met vlees, vis, vega toppings, geserveerd in schalen op tafel, of een bord pasta met een glas wijn. De brunch wordt vanaf 13.00 uur geserveerd in het restaurant van De Kazerne. Voor deze brunch (waarde: € 15,-) en de toegangskaart (waarde € 12,50) betaal je geen € 27,50 maar slechts € 25,- p.p. Drankjes zijn niet inbegrepen. Je betaalt je arrangement bij binnenkomst bij de kaartverkoop van Stratumseind Klassiek. Drankjes of andere zaken die niet tot het arrangement horen reken je rechtstreeks met de Kazerne af.
€25,00
Diner-arrangement
Met ingang van het seizoen 2018-2019 bieden Podium Klassiek Eindhoven en Kazerne je een diner-arrangement aan. Voor dit driegangenverrassingsmenu betaal je, inclusief een kaartje voor het concert, geen € 47,50 maar slechts € 39,50 p.p. Je betaalt je arrangement bij binnenkomst bij de kaartverkoop van Podium Klassiek Eindhoven. Drankjes of andere zaken die niet tot het arrangement horen reken je rechtstreeks met de Kazerne af.
€39,40