Zoek
Sluit dit zoekvak.
‘Bakkie Bach’ met sopraan Klaartje van Veldhoven e.a.

‘Bakkie Bach’ met sopraan Klaartje van Veldhoven e.a.

Bij Bach op de koffie!

Toegankelijk muziektheater met humor én de kwaliteit van de muziek van Bach, ofwel: Bakkie Bach

De Koffiecantate van J.S. Bach, is een geestige mini-opera waarin vader Schlendrian zijn dochter Lieschen van haar koffieverslaving af probeert te krijgen. Hij geeft haar alleen toestemming om te trouwen als ze stopt met koffiedrinken. Terwijl Schlendrian op zoek gaat naar een geschikte man voor zijn dochter, vertelt Lieschen stiekem aan iedereen dat ze trouwt onder één voorwaarde: dat ze koffie mag zetten wanneer ze wil. Het moraal van dit verhaal: vrouwen houden nu eenmaal van koffie!

In de zomer van 2020, midden in de eerste corona-lockdown, stortten vier musici zich op de De Boerencantate van Bach. Deze muziektheatervoorstelling werd in het Nederlands uitgevoerd op boerenerven en in stallen. De voorstelling werd een groot succes. De Boerencantate werd meer dan 40 keer uitgevoerd en kreeg aandacht in de landelijke pers zoals De Volkskrant en het NRC (5 *****) en werd geprezen als één van de beste voorstellingen van 2020. Dat vraag natuurlijk om een vervolg: Bakkie Bach!

Klaartje van Veldhoven (sopraan) Mattijs van de Woerd (bariton) Pepijn Meeuws (cello) Renée Bekkers (accordeon)

Wat vind Marjolijn?

Bach klopt en deze vier musici, die in tijden van corona niet stil konden blijven zitten, kloppen eveneens. Ik houd bovendien van afwisseling en in dat kader is een muziektheatrale voorstelling welkom, want ‘weer eens iets anders’.

Datum

06 nov 2022
Verlopen!

Tijd

14:00 - 15:00
Categorie