Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hexagon Ensemble ‘Baboesjka & het Russische beest’

Hexagon Ensemble met verteller Joep Onderdelinden en onder regie van Wil van der Meer.

Een muzikale familievoorstelling voor alle volwassenen vanaf 6 jaar die van beesten, verrassingen en van de liefde houden: Voor iederéén dus!

Iedereen kent natuurlijk ‘Belle en het Beest’, maar weinig mensen weten dat dit gebaseerd is op een eeuwenoud Russisch sprookje, genaamd ‘De Scharlaken Bloem’.
Generatie op generatie werd dit sprookje doorverteld totdat in 1858 de Russische schrijver Sergei Aksakov het op papier zetten. En hij deed dat met zulke mooie poëtische taal dat vanaf dat moment iedereen alleen zijn versie wilde lezen. Het verscheen in boekvorm en werd, tot de dag van vandaag, een inspiratiebron werd voor heel veel kunstenaars. Het vormde de basis voor talloze toneelstukken, schilderijen, gedichten en muziekwerken.

Het Hexagon ensemble, al eerder te gast bij ons Podium, maakte naar aanleiding van dit oude verhaal Baboesjka & het Russische beest’. De keuze viel op muziek van de Russische componisten Rimski-Korsakov, Glinka, Moessorgski, Tsjaikovski, Glazoenov, Rachmaninov, Liadov en Vasilenko.

Het Hexagon Ensemble over hun voorstelling: ‘We waren meerdere keren in Rusland op tournee en werkte hier samen met acteurs en dansers van het Russian State Academic Drama Theatre van de Republiek Bashkortostan. Tijdens deze samenwerking hebben wij een hele andere kant van Rusland leren kennen dan het oorlogszuchtige Rusland van Poetin. Duidelijk werd dat kunst verbindt en verbroedert.
Ook onder het ‘Russische Beest’ blijkt een warm en toegankelijk muziek- en kunstminnend mens te zitten. Het project ‘Baboesjka & het beest’ zien wij dan ook als een mogelijkheid om via diverse kunstvormen – muziek, theater en verhalen – dichter tot elkaar te komen. Door Nederlandse kinderen, ouders en klassieke muziek- en theaterliefhebbers via dit bekende sprookje mee te nemen in het Rusland dat wij hebben leren kennen, hopen wij dat wederzijds intermenselijk begrip ontstaat‘. www.hexagon-ensemble.com

Datum

07 mei 2023
Verlopen!

Tijd

14:00 - 15:00
Categorie