Zoek
Sluit dit zoekvak.
Jeroen Dupont viool en Ed Spanjaard piano

Jeroen Dupont viool en Ed Spanjaard piano

Je bent jong en je wilt wat, je bent een jaartje ouder en je wilt nog steeds van alles! Violist en pianist laten zich inspireren door elkaars talent.

Johan Sebastian Bach (1685 – 1750)
Sonate nr. 3 in E-groot voor viool en klavier, BWV 1016
I. Adagio
II. Allegro
III. Adagio ma non tanto
IV. Allegro

Igor Stravinsky (1882 – 1971)
Duo concertante, W62
I.Cantilene
II. Eclogue I
III. Eclogue II
IV. Gigue
V. Dithyrambe

Karol Szymanovski (1882 – 1937)
La Fontaine d’Arethuse

Claude Debussy (1862 – 1918)
Sonate voor viool en piano in g-klein, L 140
I. Allegro vivo
II. Intermède: Fantasque et leger
III. Finale: Très animé

Jeroen Dupont kreeg als kind vioolles van Coosje Wijzenbeek, studeerde bij Herman Krebbers en daarna bij Vera Beths aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. In 2008 behaalde hij zijn diploma met onderscheiding, het jaar daarvoor won hij het Nationaal Vioolconcours “Oskar Back”. Jeroen Dupont bespeelt een viool uit 1714, van de Milanese bouwer Giovanni Grancino te Milaan in 1714, hem in bruikleen gegeven door het Nationaal Muziekinstrumenten Fonds.

De carrière van Ed Spanjaard zich de laatste decennia vooral als gevierd en veelgevraagd orkestdirigent. De piano was echter nooit uit zijn leven, hooguit naar de achtergrond. Nu, ouder en vele muzikale ervaringen rijker, grijpt hij weer naar de toetsen, als begeleider van musici met wie hij een klik heeft en met repertoire dat hem na aan het hart ligt.

Wat vind Marjoijn?

Mij fascineert de samenwerking tussen deze twee musici. Ed Spanjaard ken ik vooral als een intelligent en integer dirigent, Jeroen Dupont als een virtuoos en bevlogen violist. Wat hebben deze twee musici elkaar te bieden, waar versterkt de een de ander?

Datum

02 okt 2022
Verlopen!

Tijd

14:00 - 15:00
Categorie