Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lenneke Ruiten sopraan, Thom Janssen piano

Ze is de bekendste sopraan van Nederland en thuis in opera en lied. Bij ons zingt Lenneke Ruiten samen met haar onmisbare pianist Thom Janssen romantische liederen van Brahms, Strauss en Schumann.

 

Programma:

Johannes Brahms (1833-1897)

– Vergebliches Ständchen

– Die Mainacht

– Regenlied

– Meine Liebe ist Grün

Richard Strauss (1864-1946)

–  Vier letzte Lieder

Benjamin Britten (1913-1976)

– Cabaret Songs

 

Lenneke Ruiten en pianist Thom Janssen spelen al jaren samen. Bij het lied valt of staat de vocale partij bij de kwaliteit van de pianopartij, en andersom. Zangeres en pianist zijn zo goed op elkaar ingespeeld dat ze het genre lijken te hebben uitgevonden. Onlangs werd aan Lenneke Ruiten de Elly Ameling-ring toegekend voor haar grote verdienste voor het klassieke lied. De tweede en laatste eigenaar van de ring was bas Robert Holl (hij droeg de ring zevenentwintig jaar), de Nederlandse zanger die ongelooflijk veel voor het lied heeft betekend.

Lenneke Ruiten won in 2002 alle prijzen tijdens het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch. De eerste jaren van haar carrière wijdde zij aan lied en oratorium, later ontdekte zij de opera en de opera haar, momenteel is zijn een allround zangeres, thuis op de grote wereldpodia. www.lennekeruiten.com

We zijn er trots op dat dit duo deze zondag bij ons zingt en speelt!

 

De concerten van Podium KLassiek Eindhoven worden geprogrammeerd door Marjolijn Sengers. Waarom koos ze voor dit concert? ‘Lied is wat mij betreft het meest intieme genre dat er is. Zanger en pianist zijn als het goed is vervlochten, doorgronden de tekst, spelen met de woorden en met de noten, en weten waar ze elkaar moeten ondersteunen en de ruimte moeten geven. Het lied grijpt hoog, maar raakt ook de grond van de poëzie’.

Datum

23 apr 2023
Verlopen!

Tijd

14:00 - 15:00
Categorie