Zoek
Sluit dit zoekvak.

Henk Neven en Mattijs van de Woerd in ‘Mancha Mancha’

Komische voorstelling met Henk Neven en Mattijs van de Woerd, de twee beste baritons van Nederland en Hans Eijsackers en Maarten van Veen, de twee beste pianisten van ons land.

Voorstelling:

Mancha Mancha is een avond uit, met een spetterende hedendaagse setting van het bekende verhaal. We komen in een volkomen mislukte repetitie setting binnen waarin niemand meer zin heeft om nog iets te presteren. Er klinkt klassieke muziek, een goede dosis hedendaagse muziek en alledaagse absurde thema’s van reclames tot aan een zelf verzonnen ‘rap’ … De ingrediënten maken de voorstelling tot een niet te missen hilarische een-akter.

Verhaal: Don Quichot is terug! Nadat de dolende ridder in deel I (1605) ten strijde is getrokken tegen het onrecht in de wereld en in deel II (1615) is gestorven na tal van avonturen, herrijst hij uit de dood in deel III: “Mancha Mancha!” (2022). Alleen wel als aarts chagrijn. De idealist Don Quichot is totaal gefrustreerd geraakt. Moegestreden, gedesillusioneerd en verbitterd verschijnt hij ten tonele. Hij heeft het helemaal gehad. Het onderwijs, de zorg, het bancaire systeem, duurzame energie, hedendaagse klassieke muziek — het is allemaal op een mislukking uitgelopen volgens de Don.

Samen met zijn sidekick Sancho Panza levert hij commentaar op de huidige consumptiemaatschappij en verlangt hij terug naar de lang vervlogen dagen waarin hij als een ridder door de wereld trok om misstanden recht te zetten. Daar is hij nu te oud, te moe en te chagrijnig voor. Het enige wat hij nog kan is kankeren. Op politici, op boeren, op managers, op publiek dat eigenlijk alleen liederen van Schubert wil horen. “Mancha Mancha!” is doldwaas muziektheater over een man die al zijn idealen kwijt is, en misschien ook zijn verstand. Tegelijkertijd worden de conventies die gelden in concertzalen ruw afgebroken, en gaan spel en werkelijkheid met elkaar op de loop. En het gaat ook nog over de liefde. O, Dulcinea!

DoelenEnsemble:

Henk Neven en Mattijs van de Woerd, baritons
Hans Eijsackers en Maarten van Veen, piano’s
Patrick van Deurzen, compositie
Ernest van der Kwast en Jules Terlingen, libretto
Jos Groenier, mise en scène

Datum

21 apr 2024
Verlopen!

Tijd

14:00 - 15:00
Categorie