Zoek
Sluit dit zoekvak.

‘Muziek en Wetenschap’ op zondag 26 februari bij Podium Klassiek Eindhoven

‘Muziek en Wetenschap’

Twee wetenschappers, vier musici en bijzondere smaaksensaties bieden wij u deze middag in de sfeervolle ambiance van De Kazerne.

Uitvogelen

Uitvogelen

Hoe muzikaal zijn vogels? Waarom zingen zij? Klinkt het gezang van een vogel alleen voor ons als muziek, of ervaren vogels muziek net als mensen? Onder de titel ‘Uitvogelen’ gaan professor in de muziekcognitie Henkjan Honing, violiste Merel Vercammen en accordeonist Wilco Oomkes zich hierover buigen. Merel en Wilco spelen vogelmuziek van Vivaldi, Dvorak en Trojan en improvisaties op het karakter van vogels. Henkjan vertelt wat er bijzonder is aan de duif, zebravink en kaketoe. En wie weet komt er ook een merel langs.

Merel Vercammen – viool
Wilco Oomkes – accordeon
Henkjan Honing – hoogleraar muziekcognitie/presentatie

Henkjan Honing

Word je muzikaal geboren?

Is muzikaliteit genetisch bepaald? Is een eeneiige tweeling even muzikaal? En ben jij muzikaler dan je buurman? Een voorstelling over muzikale genen. Onderzoeker in de moleculaire genetica Laura Wesseldijk legt je alles uit over muzikaal DNA en samen met popduo (en tweeling) Clean Pete test ze het publiek!

Clean Pete – gitaar/zang, cello
Laura Wesseldijk – genetica/presentatie

Deze middag is afgeleid van het SNAAR festival dat in mei 2022 in Tivoli Vredenburg werd gehouden en waarin initiatiefneemster Merel Vercammen en de haren de combinatie wetenschap en muziek op toegankelijke en leerzame wijze uitdiepten. Deze middag belooft er een te worden met veel weetjes, overtuigende argumenten, humor en natuurlijk mooie en veelzijdige muziek.

Niet alleen muziek en wetenschap zijn te verbinden, ook de combinatie muziek en lekker eten werkt goed. Van 15 uur tot 17.30 bieden we naast muziek een verfijnde melange van Italiaanse hapjes, verzorgd door Giovanni Cabana, de veelgeprezen kok van De Kazerne.

Deze middag met twee wetenschappers, vier musici en bijzondere smaaksensaties bieden wij u in de sfeervolle ambiance van De Kazerne aan voor 35 euro per persoon. (Deze prijs is inclusief koffie en thee bij ontvangst en een glas wijn bij de hapjes).

*Deze middag is alleen als volledig programma te boeken.

 

Aftermovie Snaarfestival mei 2022

Datum

26 feb 2023
Verlopen!

Tijd

15:00 - 17:30
Categorie