Zoek
Sluit dit zoekvak.

Peter Verduyn Lunel fluit / Joost Willemze harp

Twee seizoenen geleden maakte u bij ons Podium kennis met fluitist Peter Verduyn Lunel, vorig seizoen hoorde u harpist Joost Willemze voor het eerst. Beiden speelden een prachtig concert – Peter Verduyn begeleid door pianist Hans Eijsackers en Joost Willemze in z’n eentje. Extra leuk is het om er door een betrokken bezoeker op te worden geattendeerd dat fluitist en harpist elkaar gevonden hebben en samen een serie concerten gaan geven! De twee musici kennende zal dat geen braaf programma worden, maar één waarin zij ons de interessantste muziek uit diverse stijlperiodes zullen voorzetten.

Zo gauw wij het precieze programma weten, weet u het ook!

Joost Willemze (1996) speelt sinds zijn zevende harp. Hij studeerde bij onder anderen Edward Witsenburg en Erika Waardenburg sloot zijn master ‘uitmuntend’ af. Op zijn 16e won hij de eerste prijs in de landelijke finale van het Prinses Christina Concours in Den Haag. In 2017 won hij de Internationale Harpcompetitie in Porto en een jaar later de Italiaanse competitie Suoni d’Arpa. In 2022 nam hij zijn debuut-cd op met AVROTROS Klassiek. In 2023 maakte hij een tournee langs de belangrijkste concertzalen van Nederland en won hij de prestigieuze Dutch Classical Talent Award. De jury prees zijn spel als ‘harp next level’. Het NRC riep hem onlangs uit tot rijzende ster voor 2024. Hij speelde in 2024 op Oeral en was diverse malen via tv te zien en te horen. Naast zijn muzikale opleiding studeerde Joost Willemze Grieks en Latijn aan de Accademia Vivarium Novum in Rome, waarbij hij zich verdiepte in de wereld van de oudheid. Vervolgens vervolgde hij zijn studie Klassiekers aan de Universiteit Leiden. Hij is vooral gefascineerd door oude poëzie en de Griekse mythologie, onderwerpen die hij succesvol verweven heeft in zijn recente concertprogramma ORPHEUS, waarin het verhaal van de Griekse dichter Orpheus en zijn geliefde Eurydice centraal staat. Hij heeft ook een grote passie voor het leren van talen en wil zijn toekomstige concerten in een grote verscheidenheid aan talen presenteren.

Peter Verduyn Lunel was na het behalen van zijn Master solo fluitist bij diverse gerenommeerde symfonieorkesten in Duitslang en Nederland. Momenteel hij vervult hij die functie bij het Gelders Orkest. Hij speelt veel en graag kamermuziek met tal van musici, onder wie pianisten Hans Eijsackers en Klara Würtz en met harpisten Marie-Pierre Chavaroche en Manja Smits. Ook is Peter lid van het Euterpe Blaaskwintet. Op cd is hij te horen in muziek van Vivaldi en diverse Piccolo-concerten.

Datum

17 nov 2024

Tijd

14:00 - 15:00
Categorie