Zoek
Sluit dit zoekvak.

Quirine Viersen cello / Vincent van Amsterdam accordeon

Accordeon en cello, wie haalt dat nou in z’n hoofd! Tja, in een tijd waarin ‘verbinding’ het sleutelwoord is – en niet alleen op gebied van muziek – is elke samenwerking bijna per definitie een goede. Maar wees gerust, accordeon en cello gaan echt goed samen. Accordeonist Vincent van Amsterdam en celliste Quirine Viersen hebben het al vaak bewezen. Deze twee vooraanstaande Nederlandse musici zijn er meesters in om de klank van hun instrumenten te laten samensmelten. Maar beiden zijn vooral hele goede, muzikaal-intelligente spelers, die weten wat muziek, in dit geval van J.S. Bach, Scarlatti en Couperin, nodig hebben.

Programma volgt asap. 

Vincent van Amsterdam is een veelzijdig accordeonist die het oude behoudt en nieuwe niet schuwt. Als virtuoos speler inspireerde hij inmiddels vele componisten tot het schrijven van muziek voor zijn instrument, in orkestverband, kamermuziek en solo.

Quirine Viersen is een van Nederlands beste cellisten. Haar faam is internationaal, zoals ook haar samenwerking met musici van wereldallure. ‘Het overbrengen van die puurheid en essentie van de muziek is mijn drijfveer bij het cellospelen. Het lijkt de juiste manier om de luisteraar mee te laten gaan in de stroom, om samen ‘ontketend’ te worden’, aldus de celliste.

Datum

08 dec 2024

Tijd

14:00 - 15:00
Categorie