Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ralph van Raat piano en Konstantyn Napolov slagwerk

We zaten al een tijdje op hem te azen maar tot nu toe was het nog niet gelukt. Nu dus wel: pianist Ralph van Raat komt bij ons spelen. Niet in een ‘gewoon’ programma – dat zijn zijn programma’s trouwens nooit – maar samen met slagwerker Konstantyn Napolov.

Programma:

Modest Moesorgski: Schilderijen van een tentoonstelling

Moritz Eggert: The Collectors

Maxim Kolomiiets: Reflecties van leegte

Alexej Gerassimez: Piazonore

Hoe veelzijdig en melodisch kan slagwerk zijn, hoe rijk en speels de klanken van de vleugel! Ralph van Raat en Konstantyn Napolov laten dat deze middag horen in ‘Schilderijen van een tentoonstelling’, geënt op de bekendste muzikale ode aan geëxposeerde kunst: de ‘Schilderijententoonstelling’ van Modest Moesorgsky.

De twee thema’s van deze muziek-theatrale voorstelling zijn ‘verzamelen’ en ‘het belang van kunst’. Vleugel en percussie openen deuren naar de magische wereld van de tentoonstelling en nemen u mee naar de muzikale promenadewandeling in de Academie voor Beeldende Kunsten, langs het oude kasteel, de markt van Limoges en het ballet van niet-uitgekomen kuikens

Naast de ‘Schilderijententoonstelling’ van Modest Moesorgski speelt dit duo ‘The Collectors’ van de Duitse componist Moritz Eggert , zelf een verwoed verzamelaar en ‘Reflecties van leegte’ van  de Oekraïense, in Kyiv wonende componist Maxim Kolomiiets. Dit laatste werk is speciaal geschreven voor dit programma. Het vierde werk is ‘Piazonore’ van Alexej Gerassimez waarin elementen van de Argentijnse Tango heeft verwerkt die hij zag op schilderijen van straatartiesten.

www.k-napolov.com/duo-van-raat-napolov

 

Datum

21 jan 2024
Verlopen!

Tijd

14:00 - 15:00
Categorie