Oktober 2016
2-08-2016
Februari 2017
2-08-2016
Januari 2017
2-08-2016
November 2016
2-08-2016

.

Arte Duo, zondag 10 januari 2016
22-01-2016
DSC_0436

Arte Duo

  • ‘Wat een mooi programma! Voor mij nieuw, deze muziek, en dat is juist het fascinerende aan Stratumseind Klassiek. Wisselende programma’s, je leer telkens opnieuw.’ – Anke Nollen
  • ‘Heel mooi programma. Omgeving is intiem.’ – Bert Egberts
  • ‘Bijzondere combinatie en virtuoos spel.’ – Familie Weller en familie Nieuwenhuizen
  • ‘Het was eer een verrassend programma: we hebben genoten van deze muziek die we niet zo vaak horen! Zoals elke keer twee fantastische muzikanten die een concert van Stratumseind Klassiek zo bijzonder maken.’ – Familie Dekkers en Meijers
  • ‘Heel veel dank dat wij, Arte Duo, mochten spelen in Stratumseind. Fijne sfeer en akoestiek! Goede verzorging en lekkere broodjes.’ – Arte Duo
Stratumseind opent nieuwe seizoen met ‘Eindje Klassiek’
29-08-2015

Op zaterdag 5 en zondag 6 september vindt in de Oude Rechtbank, thuishaven van Stratumseind Klassiek, het festival Eindje Cultuur plaats. Twee dagen lang muziek, theater, literatuur, exposities. films en workshops op een van de leukste plekken van onze stad. Stratumseind Klassiek draagt uiteraard bij aan het programma en presenteert tussen 14.00 en 15.00 uur percussionist Dominique Vleeshouwers.

 

tromp2014-dominique-vleeshouwers_c_claudia-hansen-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Claudia Hansen

Percussionist Dominique Vleeshouwers was de glorieuze winnaar van Tromp Percussion Eindhoven 2014. Hij won niet alleen de eerste prijs, maar ook de persprijs en de publieksprijs. “A truly versatile artist, incredible technique, and an unique performer”, aldus de jury.
Dominique speelt op zondag 6 september twee sets van ongeveer 25 minuten op de marimba. Tussen de sets door kan het publiek wisselen. Het programma ziet er zo uit:
  • Improvisatie op Daf
  • 1001 Nights: een virtuoos stuk, in 2014 speciaal voor Dominique geschreven door de Belgische componist Wim Henderickx. In deze compositie zijn invloeden uit Arabië en het Midden-Oosten hoorbaar.
  • Taksim, een compositie van Osnat Netzer
  • Suite Popular Brasileira deel 1 en 2 – Heitor Villa-Lobos

Het concert van Dominique vindt plaats in De Rechtszaal en begint om 14.00 uur. Toegang tot Eindje Cultuur is tot 16.00 uur gratis. U kunt dus gratis naar het concert van Dominique Vleeshouwers. Vanaf 16.00 uur betaalt u €7,50 voor de entree tot alle concerten en kunstmanifestaties in de Oude Rechtbank. Daar zijn twee drankjes bij inbegrepen.

Kijk hier voor meer informatie over Dominique Vleeshouwers.
Kijk hier voor het volledige programma van Eindje Cultuur.

 

April 2017
29-08-2015
Seizoen 2016-2017
29-08-2015
Vrijwilligersvacature: Medewerker Ticketverkoop
8-08-2015

 

Stratumseind Klassiek is het nieuwe podium voor klassieke kamermuziek in Eindhoven. Tweemaal per maand worden concerten georganiseerd in De Oude Rechtbank aan het Stratumseind. Na een geslaagd eerste seizoen, staat nu een nieuw seizoen voor de deur en met ingang van september zijn wij daarom op zoek naar versterking van ons vrijwilligersteam.

In het bijzonder zijn we momenteel op zoek naar een vrijwilliger voor de

TICKETVERKOOP

Functieomschrijving
Als medewerker ticketverkoop ben jij het eerste aanspreekpunt van onze bezoekers. Je bent dus het visitekaartje van de organisatie. Bezoekers komen naar jou om hun gereserveerde tickets af te halen en te betalen. Je administreert klantgegevens en houdt de verkoopstand bij.

Functie-eisen
– Je bent klantvriendelijk, representatief en nauwkeurig. Bovendien kun je goed overzicht houden en ben je stressbestendig.
– Je bent minimaal één zondagmiddag per maand beschikbaar om de ticketverkoop bij onze concerten te doen.
– Je hebt affiniteit met podiumkunsten en muziek in het bijzonder. Affiniteit met klassieke muziek is een pré.
– Je woont in (de omgeving van) Eindhoven.

Wij bieden
Een leuke functie in een klein team, waarbij je het gezicht van de organisatie zult zijn. Natuurlijk mag je alle concerten gratis bijwonen. Voor deze vrijwilligersfunctie is helaas geen financiële vergoeding mogelijk. Aan het eind van het seizoen organiseren we een leuke vrijwilligersactiviteit als bedankje voor je inzet.

Ben jij die enthousiaste vrijwilliger die wij zoeken? Mail dan een korte motivatie + je ervaring naar productie@stratumseindklassiek.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? Ook dan kun je contact met ons opnemen via bovenstaand e-mailadres.

Vrijwilligersvacature: Productieassistent
8-08-2015

 

Vrijwilligersvacature: Productieassistent

 

Podium Klassiek Eindhoven is een podium voor klassieke kamermuziek in Eindhoven. Tweemaal per maand organiseren we concerten in Kazerne, Paradijslaan 2-8 in Eindhoven. We zijn op zoek naar versterking van ons vrijwilligersteam en zoeken een vrijwilliger voor de functie van

PRODUCTIEASSISTENT

Functieomschrijving
Als productieassistent ben je verantwoordelijk voor de productie van de concerten. Je voert het draaiboek uit dat de productiecoördinator heeft opgesteld en bent daarbij het aanspreekpunt voor onze concertlocatie, musici en andere externe partijen. Je ontvangt en begeleidt de musici en je zorgt dat de zaal ‘klaar’ is voor het concert. Denk hierbij aan het plaatsen van stoelen, het afstellen van de lichten en het inrichten van het podium. Kortom: jij zorgt er (samen met de coördinator) voor dat alle praktische zaken rondom de concerten geregeld zijn, zodat onze bezoekers optimaal kunnen genieten van klassieke muziek.

Functie-eisen
– Je bent stressbestendig, flexibel, praktisch ingesteld, hebt goede communicatieve vaardigheden en behoudt het overzicht.
– Je bent minimaal één zondagmiddag per maand beschikbaar om productie te draaien.
– Je bent bereid om (in overleg) ook de wat meer coördinerende taken op je te nemen, of om taken van de productiecoördinator op te vangen indien nodig.
– Je hebt affiniteit met podiumkunsten en muziek in het bijzonder. Affiniteit met en kennis van klassieke muziek is een pré.
– Je woont in (de omgeving van) Eindhoven.
– Ervaring met productie/het organiseren van (klassieke) concerten is een pré

Wij bieden
Een boeiende functie in een klein team, waarbij je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt. Je doet ervaring op in het organiseren en natuurlijk mag je alle concerten gratis bijwonen. Let op: het gaat om vrijwilligerswerk, waar geen financiële vergoeding tegenover staat. Aan het eind van het seizoen organiseren we een leuke vrijwilligersactiviteit als dank voor je inzet.

Ben jij de enthousiaste productieassistent die wij zoeken? Mail dan een korte motivatie en je ervaring naar productie@podiumklassiekeindhoven.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? Ook dan kun je contact met ons opnemen via bovenstaand e-mailadres.