(Easter Monday) Peter Verduyn Lunel flute, Hans Eijsackers piano

 

Hoewel de dwarsfluit een populair instrument is, hadden we het nog nooit als solo-instrument voor het volle uur. Tijd dus voor fluitist Peter Verhuyn Lunel en pianist Hans Eijsackers. Zij spelen repertoire dat behaagt en prikkelt, romantisch en eigentijds, impressionistisch en uitdagend nieuw.

Schedule

Otar Taktakishvili (1924-1989)

– Sonate

Claude Debussy (1862-1918)

– Prelude á l’apres midi d’un faune

Isang Yun (1917-1995)

– Salome voor fluitsolo

Reinecke (1824-1910)

– Sonate

Peter Verduyn Lunel was na het behalen van zijn Master solo fluitist bij diverse gerenommeerde symfonieorkesten in Duitslang en Nederland. Momenteel hij vervult hij die functie bij het Gelders Orkest. Hij speelt veel en graag kamermuziek met onder andere pianisten Hans Eijsackers en Klara Wurtz en met harpisten Marie-Pierre Chavaroche en Manja Smits. Ook is Peter lid van het Euterpe Blaaskwintet. op cd is hij te horen in muziek van Vivaldi en diverse Piccolo-concerten.

Pianist Hans Eijsakers is een van Nederlands meest gevraagde begeleiders. Hij speelt met nationale en internationale musici die er toe doen, en is vanwege zijn kennis, ervaring en aanvoelende spel een ondersteunende en stimulerende partij voor zangers en instrumentalisten.

 

Date

10 Apr 2023

Time

14:00 - 15:00
Category