Search
Close this search box.

Metropole Orkest Cellos

Joel Siepmann – Emile Visser – Annie Tångberg – Jascha Albracht

In dit concert zult u ervaren dat schijnbaar onverenigbare muziekstijlen samen een mooi en verrassend programma kunnen vormen. De MO Cellos mengen de grunge van Nirvana moeiteloos met tango-elementen en schakelen van ritmische soulmuziek naar gevoelige ballads. Als specialisten in crossover spelen ze zowel popklassiekers als jazz en wereldmuziek. In hun handen is de cello meer dan een strijkinstrument. In zelfgeschreven arrangementen laten ze hun cello’s zingen als een trompet, schuren als een elektrische gitaar en grooven als een drumset.

Kortom: dit kwartet combineert, geheel in de traditie van het Metropole Orkest, kennis en goede smaak met een flinke dosis creativiteit en improvisatie.

De ontstaansgeschiedenis van de Metropole Orkest Cellos als zelfstandige groep binnen dit wereldberoemde orkest is een bijzonder verhaal. Joel Siepmann zou in maart 2020 als nieuw orkestlid zijn eerste concerten spelen. Toen die concerten geannuleerd werden besloot de rest van de groep hem vanuit huis een muzikaal welkom te sturen. Het was de aanzet voor een niet te stoppen creatieve uitwisseling tussen de vier cellisten. Om ondanks de lockdown aan hun klank te kunnen werken speelden ze zelfgeschreven cello-arrangementen van pareltjes uit het repertoire van het Metropole Orkest en hun eigen favoriete popsongs. En toen voorzichtig weer de eerste concerten voor beperkt publiek georganiseerd werden traden de Metropole Orkest Cellos op als ambassadeurs van het orkest.

De cellogroep nam in 2021 een cd op. ‘Metrocelli’ bevat een bijzonder mix van klassiekers uit dance, pop en licht-klassieke muziek. Van Dolf van der Linden tot Nirvana.

 

De concerten van Podium Klassiek Eindhoven worden geprogrammeerd door Marjolijn Sengers. Waarom koos ze voor dit concert? ‘Met deze vier cellisten komt er wat ander repertoire bij Podium Klassiek binnenrollen. Nu eens niet alleen maar klassiek, maar ook muziekstijlen die klassieke muziekliefhebbers misschien minder goed kunnen plaatsen. Ook het aspect improvisatie vind ik boeiend. Een prikkel dus, met de kwaliteit die u van ons gewend bent!’

Canto Triste – Metropole Cellos

www.mo.nl

Date

05 Feb 2023
Expired!

Time

14:00 - 15:00
Category