VOX Renée Bekkers accordion and Jacobien Rozemond violin / vocals

Jacobien Rozemond – viool & stem

Renée Bekkers – accordeon

In de vijf jaar dat Jacobien Rozemond en Renée Bekkers samenspelen hebben ze vooral lof geoogst. Die lof geldt hun kwaliteit, maar ook het feit dat deze bijzondere bezetting veel verschillende temperamenten naar boven haalt. Violiste en accordeonisten spelen zowel barok als folklore, voelen zich thuis bij klassiek maar proberen net zo gemakkelijk iets nieuws uit. Door hier en daar zang toe te voegen en teksten te reciteren, verrijken ze de kleur en de zeggingskracht van hun programma’s.

Schedule

Astor Piazzolla – Escualo

Ephrem Podgaits – Ave Maria

Dario Castello – Sonate II voor viool en basso continuo

Targuinio. Merula – Ciaccona

Benjamin de Murashkin – I’m Nobody! Who are you

Igor Strawinsky – Tango

Igor Strawinsky – Chanson Russe –

Ivan Fischer – Wiegenlied

Gorka Hermosa – Anantango

Renée Bekkers is een groot ambassadrice van de klassieke accordeon. Haar specialiteit is kamermuziek en muziektheater en dat doet ze met grote bevlogenheid en op het hoogste niveau. Via Stichting Accordion for Art produceert Renée haar eigen muziekvoorstellingen en concerten. Samen met Pieternel Berkers vormt het beroemde accordeon-duo TOEAC. Renée is als hoofdvakdocent verbonden aan het Fontys Conservatorium en is tevens zakelijk leider van Concertstichting De Link.

Jacobien Rozemond is speelt in het Hermitage Kwartet en is aanvoerder van de tweede violen bij Amsterdam Sinfonietta. Bij dit strijkersensemble treedt ze ook op als solist en concertmeester. Ze verweeft in haar programma’s vaak haar vioolspel met het gebruik van haar stem zoals in het soloprogramma rond Shéhérazade en recent in de theaterproductie ‘Vivaldi Code Rood’.

 

The concerts of Podium Klassiek Eindhoven are programmed by Marjolijn Sengers. Why did she choose this concert: eigen citaat uit muziektijdschrift Luister: ‘… de gave warme viooltoon, de beweeglijke heldere stem van Jacobien Rozemond; Renée Bekkers’ solide en virtuoze spel op de veelkleurige accordeon: ze slepen je mee, ontroeren, doen glimlachen …’

 

Date

22 Jan 2023
Expired!

Time

14:00 - 15:00
Category