Keiko Shichijo (fortepiano)

Date/ Time
Sunday 21-11-2021
14:00 - 15:00

Location
Kazerne


Keiko Shichijo (fortepiano)

 

Beethovens Mondschein-sonate, het moest er een keer van komen bij Podium Klassiek! U hoort ‘m bij ons op fortepiano, op een instrument dat Beethoven bespeeld zou kunnen hebben. Klinkt ie mooier op fortepiano dan op een moderne vleugel? Daar zijn de meningen over verdeeld, de een zweert erbij en de ander vindt het onzin. Maar authentieker is de fortepiano wel!

 

Program:

Beethoven:  Bagatelle in Es-dur, Op.33-1

Beethoven : Klaviersonate Nr.17 in d-moll, Op.31-2 ‘Tempest’

  1. Largo – Allegro
  2. Adagio
  3. Allegretto

C.P.E.Bach : Fantasia in A-dur, wq 58-7

Beethoven : Klaviersonate Nr. 14 in cis-moll, Op.27-2 ‘Moonlight’

  1. Adagio sostenuto
  2. Allegretto
  3. Presto agitato

 

Pianist & fortepianist Keiko Shichijo is een bijzondere stem in zowel de klassieke als de nieuwe muziekwereld. Ze combineert haar traditionele Japanse gevoeligheden met haar kennis van de Europese historische uitvoeringspraktijk. Die combinatie geeft een bijzondere visie.

Keiko Shichijo studeerde fortepiano bij Stanley Hoogland en orgel bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam, en specialiseerde zich in hedendaagse muziek bij Daan Vandewalle aan het Koninklijk Conservatorium van Gent in België.

Sinds september 2017 doceert ze piano en fortepiano aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg.

 

According to Marjolijn

 

The program of Podium Klassiek Eindhoven is put together by Marjolijn Sengers. Why did she choose this concert?

‘Pianiste Keiko Shichijo is één met haar instrument en danst met een mooie afwisseling van vaart en bedachtzaamheid door de partituren’, schreef ik november 2019 in muziekmagazine Luister over de Beethoven-cd van fortepianiste Keiko Shichijo. Mij boeide onder meer haar verteltrant, haar frasering en haar levendigheid. Ook bij ons speelt ze op fortepiano. Ik ben benieuwd naar de beleving van die milde klank in onze mooie ruimte.’  

www.keikoshichijo.com

 

 

 

Book tickets

You can find more information about our brunch and dinner package on this page.

How to make a reservation
Do you find our reservation system unclear or difficult? On our page How to make a reservation we explain step by step how it works. Are you still unable to figure it out or do you doubt whether you are doing it right? Send an email to info@podiumklassiekeindhoven.nl.