Myrthe Helder (viool), Frank van de Laar (piano), Thomas Verbogt, tekst en voordracht

Date/ Time
Sunday 03-10-2021
14:00 - 15:00

Location
Kazerne


Myrthe Helder (viool), Frank van de Laar (piano), Thomas Verbogt, text and presentation

The first time

 

Je komt ze overal tegen: in het theater, om de hoek in het café, thuis op de buis of zomaar in het wild in bijvoorbeeld een weiland. Een voorstelling van Club Classique zit vol spannende combinaties, onverwachte twists en ontroerende verhalen. Via de muziek vinden werelden elkaar en worden verhalen verklankt. Het is een feest voor de zintuigen.
Violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling zijn de twee hersenhelften die het brein vormen van Club Classique. Naast een aantal vaste series toeren ze regelmatig met de meest uiteenlopende voorstellingen door het land. Daarnaast zijn ze een graag geziene gast op radio en TV, zoals het programma Podium Witteman.

In De Eerste Keer brengt Club Classique samen met Thomas Verbogt een ode aan eerste ervaringen. Alle grote dingen die voor het eerst in je leven gebeuren, gaan levenslang mee, grote emoties, grote sensaties, momenten van groot geluk. De Eerste Keer is een melancholieke maar ook lichtvoetige voorstelling. Een innig samengaan van muziek en woorden. Een tintelende gebeurtenis.

De viool beweegt zich als een eigen personage door de voorstelling, met de piano als basis onder verhaal en melodie. Vivaldi’s vier jaargetijden klinkt in het verhaal en ook live. The lark ascending van Vaughan Williams baant zich een weg door de herinnering aan het eerste afscheid. En waar de hoofdpersoon worstelt met gedachten aan seks, klinkt een zwoele vioolmelodie en pulseert de onverzettelijke ritmiek van de Blues van Ravel.
Thomas Verbogt schreef speciaal voor deze voorstelling korte verhalen die gebaseerd zijn op gebeurtenissen uit zijn leven maar ook op herinneringen van de musici. Zo wordt het een zeer persoonlijke voorstelling waarin het publiek zich kan herkennen.

According to Marjolijn

The program of Podium Klassiek Eindhoven is put together by Marjolijn Sengers. Why did she choose this concert?

Myrthe Helder en Frank van de Laar zijn bekenden voor ons. beiden staan borg voor een uur eerlijke en verrassende kamermuziek van uitstekende kwaliteit. Samen met schrijver Thomas Verbogt – door Myrthge een ‘heerlijke verteller’ genoemd – nemen zijn ons mee naar herinneringen aan ‘de eerste keer’. Vul maar in! Een van de mooiste stukken uit de 20e-eeuwse vioolliteratuur wordt ons vanmiddag in de schoot geworpen: The lark ascending van Ralph Vaughan William. 

www.clubclassique.nl

 

Book tickets

You can find more information about our brunch and dinner package on this page.

How to make a reservation
Do you find our reservation system unclear or difficult? On our page How to make a reservation we explain step by step how it works. Are you still unable to figure it out or do you doubt whether you are doing it right? Send an email to info@podiumklassiekeindhoven.nl.