2 oktober | Berlage Saxophone Quartet en schrijver Jan Brokken

Datum/Tijd
zondag 02-10-2016
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Berlage Saxophone Quartet en schrijver Jan Brokken

 

JanBrokken-portret

In januari 2015 bond het Berlage Saxophone Quartet Eindhoven al aan de zegekar. Nou, drie van de vier leden dan. Vanwege ziekte van Kirstin Niederstrasser was het kwartet uitgedund tot een trio. Dat dwong de overige leden te improviseren en dat ging hun fantastisch af. Logisch dus dat we dit kwartet – ditmaal hopelijk op volle sterkte – weer hebben uitgenodigd.

Het wordt een bijzonder programma, omdat het kwartet zich laat vergezellen door schrijver Jan Brokken. Brokken leest voor uit eigen werk: Baltische Zielen, De Kozakkentuin en In het Huis van de Dichter. Het Berlage Saxophone Quartet omlijst zijn verhalen muzikaal met muziek van componisten die allemaal te maken hadden met (een vorm van) onderdrukking: Sjostakovitsj, Schulhoff, Eisler en Pärt.

Let op: dit concert vindt NIET plaats in de Oude Rechtbank aan het Stratumseind, maar in de Kazerne, Paradijslaan 8 in Eindhoven. Kom je met de auto? Aan de Paradijslaan is parkeergelegenheid. Je kunt de auto ook parkeren in de Heuvel of onder het Stadhuisplein.

Wat vindt Marjolijn?

Marjolijn Sengers, voorzitter SSKHet programma van Stratumseind Klassiek wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

‘Lars Niederstrasser, Peter Vigh, Kirstin Niederstrasser en Eva van Grinsven zijn als Berlage Saxophone Quartet wereldwijd belangrijke culturele ambassadeurs voor Nederland. Het kwartet onderscheidt zich door een dynamische, verrassende en gedurfde programmering. Het kwartet was in ons eerste seizoen ook al bij ons te gast. Ditmaal brengt het schrijver Jan Brokken mee, die met zijn boek Baltische Zielen de kunstenaarsziel op aangrijpende wijze blootlegt.’

 

Programma

Pärt – Fratres
Sjostakovitsj – strijkkwartet nr.8
Schulhoff – 5 Stuecke
Eisler – filmmuziek

Wil je een idee krijgen hoe Sjostakovitsj’ Achtste Strijkkwartet klinkt in de uitvoering van Berlage Saxophone Quartet? Klik dan hier.



Reserveringen



Beste bezoeker. Helaas, dit concert is volgeboekt. Wil je heel graag naar dit concert? Soms hebben we nog enkele kaarten in de losse verkoop, bijvoorbeeld wanneer iemand last-minute annuleert. Kom in dat geval op tijd, misschien hebben we dan nog plek. Met muzikale groet, team Podium Klassiek Eindhoven