ADAM Quartet

Datum/Tijd
zondag 03-04-2022
14:00 - 15:00


ADAM Quartet

Margot Kolodziej – Hannelore De Vuyst – José Nunes – Renée Timmer

Joseph Haydn (1732-1809)
‘DIE SIEBEN LETZTE WORTE UNSERES ERLÖSERS AM KREUZE’

 1. Pater, dimite illis quia neciunt quid faciunt
  Vader, vergeef hen want ze weten niet wat zij doen
 2. Hodie mecum, eris in Paradiso
  Vandaag zul je met mij zijn in het paradijs
 3. Ecce mulier, filius tuus
  Vrouw, zie hier uw zoon
 4. Deus meus, Deus meus ut quid dereliquisti me?
  Mijn God, mijn God!! Waarom heeft u mij verlaten?
 5. Sitio
  Ik heb dorst
 6. Consummatum est
  Het is volbracht
 7. In manus tuas, Domine, commendo Spiritum meum
  Vader, in uw handen beveel ik mijn geest

Met een frisse blik zoekt het ADAM Quartet naar manieren om een eigen licht te laten schijnen op het strijkkwartet en daarbij trouw te blijven aan de essentie van het genre. Sinds het afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam in 2020 studeert het kwartet aan de Nederlandse Strijkkwartet Academie (NSKA) waar het wordt begeleid door onder andere artistiek directeur Marc Danel, primarius van beroemde Quatuor Danel. ADAM trad op tijdens de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam, het Grachtenfestival, het Storioni festival en op toonaangevende podia in en buiten Nederland. Speciaal voor Podium Klassiek studeerde ADAM Quartet ‘Die sieben letzte Worte in, waarvoor onze grote dank!

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven worden samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom koos zij voor dit concert?
Dit strijkkwartet is een van de allermooiste ooit geschreven. Uit de laatste woorden die Jezus zou hebben gesproken spreekt pijn, angst, eenzaamheid en berusting. Maar de noten van Haydn ademen vooral mildheid en schoonheid. Haydn was zelf ook over dit werk te spreken, hij schreef versies voor onder meer koor met orkest, orgel en strijkkwartet.

Kaarten reserveren

Goed om te weten: vanaf juli 2022 kan er aan de ticketdesk alleen nog met pin worden betaald en niet meer met contant geld.

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je alvast hier.

Hoe werkt het reserveren?
Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.