Anastasia Feruleva cello, Frank van de Laar piano

Datum/Tijd
zondag 05-12-2021
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Anastasia Feruleva cello, Frank van de Laar piano

 

L’Esprit du temps

 

De titel van dit concert verwijst naar de periode rond 1900 in Parijs. Franse cultuurliefhebbers hielden salons waar tegen de achtergrond van de naderende Eerste Wereldoorlog een nieuwe tijdgeest ontstond. Een van de salons was die van de familie Boulanger, met dochters Nadia en Lili als middelpunt. Celliste Anastasia Feruleva en pianist Frank van de Laar spelen de ‘soms heerlijk ruige aardse maar ook verstilde pastelkleurige muziek, waarvoor volksmuziek en barokmuziek een inspiratiebron waren’, aldus muziektijdschrift Luister 755. Een programma waarin licht- en luchtigheid en een peinzende zwaarmoedigheid elkaar afwisselen, of beter, elkaar in evenwicht houden.

 

Programma:

Igor Stravinsky (1882-1971): Suite Italienne

 1. Introduzione
 2. Serenata
 3. Aria
 4. Tarantella
 5. Minuetto e finale

Lili Boulanger (1893-1918): D’un soir triste

Nadia Boulanger (1887-1979): Trois Pièces

 1. Modéré
 2. Sans vitesse et a l’aise
 3. Vite et nerveusement rythmé

George Enescu (1881-1955): Cellosonata nr.2 in, opus 26 nr.2

 1. Allegro moderato ed amabile
 2. Allegro agitato, non troppo mosso
 3. Andante cantabile, senza lentezza
 4. Final a la roumaine, Allegro sciolto

 

Anastasia Feruleva speelt cello vanaf haar vijfde jaar. Haar uitzonderlijke talent, dat zich uit in een warme toon, expressieve fijngevoeligheid en grote virtuositeit, werd snel ontdekt en bracht haar al vroeg naar concertpodia over de hele wereld. Pianist Frank van de Laar is in brede kring bekend als solist en kamermusicus. Hij studeerde in Amsterdam en Hannover en maakte inmiddels meer dan 25 albums met muziek van onder andere Mendelssohn, Schubert en Brahms. 

 

 

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

‘Wie de mooie toon, de rake streek en de muzikale ziel van Anastasia hoort raakt eraan verslingerd. Althans, dat overkwam mij. Een beetje cellist heeft tegengas nodig, iemand om zich aan te spiegelen, en die rol is perfect voor een ervaren kamermusicus als Frank van de Laar’.

 

Kaarten reserveren

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je alvast hier.

Hoe werkt het reserveren?
Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.