Caspar Vos (piano) krijgt carte blanche

Datum/Tijd
zondag 18-03-2018
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Casper Vos krijgt carte blanche

 

Caspar Vos behoort tot een nieuwe generatie musici die allround zijn, zich kwetsbaar durven op te stellen en weten te communiceren met hun publiek. Ze denken niet in hokjes maar staan overal voor open. Kortom: het zijn vrije geesten. Als die geesten dan ook nog briljant spelen en blijk geven van een rijk  gevoelsleven en muzikale intelligentie, is er eigenlijk geen reden meer om ‘de groten der aarde’ achterna te reizen

Caspar Vos speelt graag een ‘programma zonder programma’. ‘Luister je anders als je van te voren niet weet wat je gaat horen?’ vroeg hij zich af. En zoals met alle geniale ideeën rees ook nu de vraag: ‘Waarom heeft niemand dat eerder bedacht?’ Niet weten wat er komt werkt vaak fantastisch. In plaats van je in te stellen op de stijl en de lengte van het stuk laat je je – of je dat nou wilt of niet – meevoeren door de muziek en verrassen door wat je wordt voorgeschoteld.

Laat je door Caspar Vos meevoeren, overrompelen, verleiden en verrassen.

Caspar Vos (1988) begon zijn pianostudie bij Frank Peters aan het ArtEZ Conservatorium in Arnhem en vervolgde deze bij Jan Wijn aan het Amsterdams Conservatorium. Hier behaalde hij in 2014 zijn masterdiploma cum laude.

Caspar won meerdere prijzen op nationale en internationale concoursen. In 2015 werd hij geselecteerd als een van de vier finalisten voor The Dutch Classical Talent Award 2016/2017. Met zijn unieke ‘programma zonder programma’ gaf hij een tour door Nederland: ‘Ik ben ervan overtuigd dat het voor een onbevangen ervaring verrijkend werkt wanneer het publiek vooraf zo min mogelijk wordt gestuurd.’ Voor dit programma kreeg hij de Dutch Classical Talent Audience Award uitgereikt.

Caspar gaf concerten in Portugal, Zweden, Polen, Engeland en Griekenland. Hij volgde masterclasses bij onder anderen Dimitri Bashkirov, Eldar Nebolsin, Nikolai Lugansky, Severin von Eckardstein & Pavel Nersessian. Naast solopianist is Caspar een gepassioneerd en ervaren kamermuziekspeler, hij is pianist van het TRIO D’ENCORE en hij speelt geregeld samen met musici uit het Koninklijk Concertgebouw Orkest.

Caspar is sinds 2017 ook werkzaam als programmeur voor het Festival Jong Talent te Schiermonnikoog.

 

Wat vindt Marjolijn?

Marjolijn Sengers, voorzitter SSKHet programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?
“Als ik niet weet wat er gaat komen, luister ik veel opener. Dat was mijn ervaring na het concert door de jonge Nederlandse pianist Caspar Vos. Stel ik me normaal gesproken in op wat ik ga horen – o ja Bach, o ja Debussy – niet weten wat er komt is een confronterende verrassing; met de muziek en met je – bevooroordeelde – zelf! Iets wat je moet meemaken om te kunnen navertellen.”

 

 ReserveringenEr kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.