Cello in de scan

Datum/Tijd
zondag 24-02-2019
14:00 - 16:00

Locatie
Kazerne


Cello in de CT-scan

 

Lecture/recital door radioloog Frank Pameijer (UMCU) en cellist Joachim Eijlander  

 

Vorig jaar maakt radioloog Frank Pameijer een CT-scan van een cello uit ongeveer 1760 op verzoek van de Nederlandse cellist Joachim Eijlander. De CT-beelden gaven veel informatie over de inwendige staat van de cello. Over deze bijzondere ontmoeting tussen muziek en wetenschap geven Pameijer en Eijlander samen een ‘lecture recital’.

Tijdens de interactieve voorstelling reis je, onder begeleiding van warme celloklanken, via CT-beelden naar het inwendige van de cello waarbij je veel te horen krijgt over de anatomie en de geschiedenis van de cello. Zo krijg je een unieke blik van binnenuit op de cello en wat je al niet met een CT-scan zichtbaar kunt maken in (oude) strijkinstrumenten. Interactief zullen ook meerdere cello’s gedemonstreerd worden. Stap voor stap wordt je duidelijk wat de invloed is van cellobouw op de klank van het instrument.

 

Radioloog Frank Pameijer met de cello van Joachim Eijlander

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je hier

 

Hoe werkt het reserveren?

Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.