Diamanda Dramm - viool

Datum/Tijd
zondag 03-11-2019
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Diamanda Dramm – viool

 

Voiliste Diamanda Dramm: “De dag dat ik mijn eerste viool kreeg, op mijn vierde, was ik in eerste instantie een stuk speelgoed rijker. Pas later werd het een instrument in een meer heilige zin. Die neiging om te willen spelen met klank is altijd gebleven. Bijzondere klanken binnen een groter verhaal plaatsen is een van mijn favorieten dingen om te doen, en met mijn programma’s hoop ik een rijke luisterervaring te kunnen delen met mijn publiek. Het geluid van een viool is een ontzettend complex bouwwerk. Mijn doel is om die met zorg open te vouwen en weer in elkaar zetten.”

Ze vervolgt: “In dit programma combineer ik barokmuziek met hedendaagse werken, een aantal van eigen hand. De teksten komen van Engelse dichter S.J. Fowler, met wie ik deze herfst samen een EP uitbreng. Ook speel ik een aantal werken van Garth Knox, een Ierse componist met wie ik alle manieren van spelen behalve het conventionele klassieke strijken heb onderzocht.”

 

Programma:

Muziek van J.S. Bach, Garth Knox, Diamanda La Berge Dramm.

Nadere informatie volgt.

Diamanda Dramm, Podium Klassiek Eindhoven, 3 november 2019

Wat vindt Marjolijn?

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

“Diamanda is volstrekt uniek. Een optreden van haar zit vol met onverwacht gebeurtenissen. Ik hou daarvan, ze combineert het ambacht vioolspelen met een experimentele geest die geworteld is in de klassieke traditie. Mensen zeggen bij een schilderij van Karel Appel wel eens ´dat kan mijn zoontje van vijf ook´, maar een experiment slaagt alleen als er een degelijke opleiding aan vooraf is gegaan. Een optreden van Diamanda is als een ontdekkingsreis naar onverwachte gezichten van de viool.”

 

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je hier.

 

Hoe werkt het reserveren?

Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.