Duo Ebano (klarinet en piano)

Datum/Tijd
zondag 20-01-2019
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Duo Ebano (klarinet en piano)

 

 

 

 

 

 

 

Dit programma geeft een goed beeld van wat Duo Ebano voor ogen heeft: de mogelijkheden van het repertoire voor klarinet en piano zo breed mogelijk laten horen. Brahms lyrische Sonate opus 120 nr. 2 is een bekend pareltje binnen het repertoire. Het duo speelt graag nieuw werk, of werk dat tot nu toe onderbelicht is gebleven, zoals de Sonate van Copland, oorspronkelijk geschreven voor viool, maar hier gespeeld in een arrangement van de componist zelf, en Dance preludes van Wiltold Lutoslawski met roots in de Poolse volksmuziek. En – de inkt is nog maar net droog – een nieuw ecompositie voor klarinet en piano van pianist Paolo Gorini, die hier ongetwijfeld tijdens dit concert iets over zal vertellen.

 

Duo Ebano

Klarinettist Marco Danesi en pianist Paolo Gorini ontmoetten elkaar op het conservatorium van Milaan. Ze zijn al jaren vrienden. Naast ‘de dingen van het leven’ delen ze ook hun muziek met elkaar. Sinds 2015 is het duo gevestigd in Amsterdam. Twee jaar geleden won het duo onder meer het Storioni Willem II Concours voor jonge musici, waar het behalve de eerste prijs ook de publieksprijs en de jong-talentprijs in de wacht sleepte.

 

Wat vindt Marjolijn?

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

“Een van de prijzen voor de winnaar van het Storioni Willem Twee Concours voor jonge (qua leeftijd) ensembles is een optreden op ons podium. Leuk om een connectie te hebben met dit beroemde festival, fijn om jonge musici die aan de weg timmeren een podium te bieden. Duo Ebano (klarinet/piano) won in 2017. Het biedt in mijn ogen met muziek van Brahms, Copland en Lutoslawski een mooie mix van gevestigd romantisch en verrassend vernieuwend repertoire. En wat ‘zingt’ er mooier dan een klarinet ..? Misschien een hoorn. Hopelijk wint die een volgende keer.”

 

 Beluister hier het Duo Ebano in de Eerste Rhapsodie van Claude Debussy.

 

Programma

Aaron Copland
Sonata for clarinet and piano

  1. Andante semplice – Allegro
  2. Lento
  3. Allegretto giusto

Paolo Gorini
Broken chain

  1. Dark mirror
  2. Prog
  3. Headbanger
  4. Rest soft

Johannes Brahms
Sonata for piano and clarinet op. 120 no. 2

  1. Allegro amabile
  2. Allegro appassionato
  3. Andante con moto – Allegro

Leonard Bernstein (1918 – 1990)
Sonata for clarinet and piano
I. Grazioso
II. Andantino – Allegro vivace e leggiero

 

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je hier.

 

Hoe werkt het reserveren?

Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.