Ebonit Saxophone Quartet

Datum/Tijd
zondag 21-01-2018
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Ebonit Saxophone Quartet

 

Helaas, dit concert is UITVERKOCHT.

 

Je kunt nog wel kaarten reserveren voor ons concert van 4-2: ‘Geinspireerd door John van den Oetelaar’.

 

Dit jaar (2018) is het honderd jaar geleden dat Debussy stierf. Het programma van het Ebonit Saxophone Quartet combineert bekende en minder bekende werken van Debussy met werken van zijn leermeesters, vrienden en bewonderaars. Wist je bijvoorbeeld dat Fauré en Debussy allebei liederen componeerden voor de mooie Emma Bardac? Of dat Janáček ook wel de Tsjechische Debussy wordt genoemd? Je hoeft de salon maar binnen te gaan om dit en meer van Debussy te ontdekken!

 

Arrangement met Storioni Festival

Nota bene: Podium Klassiek Eindhoven organiseert dit concert in samenwerking met het Storioni Festival. Samen bieden we u ook een mooi arrangement aan: dit concert van het Ebonit Saxophone Quartet in de Kazerne (aanvang 14.00 uur), gevolgd door het Storioni Academy Concert in Muziekgebouw Eindhoven (aanvang 15.30 uur), inclusief wijn en kaasbuffet met € 5,- korting. Wilt u gebruik maken van dit hele arrangement? Boek uw kaarten dan NIET hieronder (via de site van Podium Klassiek Eindhoven) maar klik hier.

Wat vindt Marjolijn?

Marjolijn Sengers, voorzitter SSKHet programma van Stratumseind Klassiek wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?
Ruim baan voor de winnaar van de Storioni Toonzaalprijs 2016. Sinds een paar jaar behoort een optreden bij Podium Klassiek Eindhoven tot de prijzen van het Storioni Toonzaal Concours voor jonge ensembles. We hebben een geschiedenis met saxofoonkwartetten, denk aan het Berlage Kwartet. Ebonit is van hetzelfde hoge niveau en vist qua repertoire in dezelfde vijver met originele en bewerkte muziek.”

 

Programma

Claude Debussy (1862 – 1918) – Rêverie (1890)
(arr. Johannes Pfeuffer)

Leoš Janáček (1854 – 1928) – In de mist (1912)
(arr. Dineke Nauta)
I – Andante
II – Molto adagio
III – Andantino
IV – Presto – Meno mosso

Claude Debussy – Divertissement voor pianovierhandig (1882)
(arr. Paulina Kulesza)

Gabriel Fauré (1845 – 1924) – Strijkkwartet Op. 121 (1924)
(arr. Simone Müller)
III – Allegro

Claude Debussy – Strijkkwartet (1893)
(arr. Vincent David)
III – Andantino, doucement expressif

Gabriel Pierné (1863 – 1937) – Introduction et variations sur une ronde populaire (1936)

Claude Debussy (1862 – 1918) – Masques (1904)
(arr. Dineke Nauta)

 

Wijzigingen voorbehouden

 

Speciaal arrangement

 

Er zijn verschillende manieren waarop je van dit concert kunt genieten. Je kunt:

  • alleen naar het concert gaan (reserveren hieronder)
  • een brunch gebruiken en vervolgens naar het concert gaan (eveneens hieronder reserveren)
  • naar dit concert gaan en aansluitend (aanvang: 15.30 uur) in Muziekgebouw Eindhoven het Storioni Academy Concert bijwonen, gevolgd door een wijn & kaasbuffet. Kijk voor nadere informatie en kaarten voor dit arrangement op Storioni Zondagmiddagarrangement.


ReserveringenBeste bezoeker. Helaas, dit concert is volgeboekt. Wil je heel graag naar dit concert? Soms hebben we nog enkele kaarten in de losse verkoop, bijvoorbeeld wanneer iemand last-minute annuleert. Kom in dat geval op tijd, misschien hebben we dan nog plek. Met muzikale groet, team Podium Klassiek Eindhoven