Ellen Valkenburg sopraan, Maurice Lammerts van Bueren piano – Les Apaches

Datum/Tijd
zondag 20-03-2022
14:00 - 15:00


Ellen Valkenburg sopraan, Maurice Lammerts van Bueren piano – Les Apaches

Ellen Valkenburg – sopraan
Maurice Lammerts van Bueren – piano

De groep Les Apaches (1902-1914) was een kosmopolitische en vooruitstrevende ‘kunstenaarsbende’ rond de schilder Paul Sordes. Lid waren onder anderen Macurice Ravel, Déodat de Sévérac en Maurice Delage, de Spaanse pianist Ricardo Viñes en de bekende critici Michel-Dimitri Calvocoressi en Émile Vuillermoz. Ook Manuel De Falla en Igor Stravinsky schoven in de loop van de tijd aan. Les Apaches schopte graag tegen de gevestigde orde aan. Hun bewondering genoot Claude Debussy en zijn mysterieuze en symbolistische opera Pelléas et Mélisande in het bijzonder.

PROGRAMMA:

Ravel:

  • Shéhérazade

De Falla:

  • Troisième mélodies
  • Siete canciones populares españoles
    Oracion de la madres que tienen a sus hijos en brazos

De Sévérac:

  • À l’aube dans la montagne
  • Deux mélodies nouvelles

Delage:

  • Trois mélodies op. 2

Sopraan Ellen Valkenburg en pianist Maurice Lammerts van Bueren vormen al jaren een succesvol duo. Samen, maar ook ieder voor zich, maken ze een mooie carrière die hen naar de belangwekkende podia in en buiten Nederland voert. De sopraan was onder meer finaliste bij het Internationaal Vocalisten Concours in Den Bosch, de pianist is een veelgevraagd liedbegeleider en bovendien een gewaardeerd portretfotograaf!

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven worden samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom koos zij voor dit concert?
‘Les Apaches’ is een cd die plezier, troost en mooie dromen biedt’, schrijft Hein van Eekert in het kritische cd-blad Luister. Hoeveel mooier wil je het hebben! De warme heldere stem van Ellen Valkenburg, het toegewijde spel van Maurice Lammerts van Bueren, de sympathieke uitstraling van dit duo en natuurlijk het interessante repertoire trokken mij snel over de streep.

Kaarten reserveren

Goed om te weten: vanaf juli 2022 kan er aan de ticketdesk alleen nog met pin worden betaald en niet meer met contant geld.

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je alvast hier.

Hoe werkt het reserveren?
Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.