Extra concert Eric Vloeimans (trompet) en Tuur Florizoone (accordeon)

Datum/Tijd
zondag 15-10-2017
16:00 - 17:00

Locatie
Kazerne


Extra concert Eric Vloeimans (trompet) en Tuur Florizoone (accordeon)

 

Wegens succes geprolongeerd!

 

Het concert van Eric Vloeimans en Tuur Florizoone op zondag 15 oktober is vol!

Om toch zoveel mogelijk mensen van dit bijzondere programma te laten genieten, hebben we die middag een tweede concert bijgeboekt. Vloeimans en Florizoone spelen deze middag om 14.00 én om 16.00 uur in de Kazerne.

 

Trompettist Eric Vloeimans is Nederlands meest geziene trompettist. Niemand haalt zoveel verschillende klankkleuren uit de trompet, niemand heeft zo’n ferme en tegelijk warme toon, niemand speelt zo intens en weet dat de zaal ook tot in de tenen mee te laten voelen.

Accordeonist Tuur Florizoone is in Vlaanderen zeer geliefd. Met flair en een onweerstaanbare podiumpresentatie bewijst hij dat zijn instrument tot meer in staat is dan de gebruikelijke hoempapa op de hoek van de straat. Tuur Florizoone haalt met een minimum aan middelen het maximale uit zijn instrument.

Toen Eric Vloeimans opnames van de Tuur Florizoone hoorde wist hij meteen: met die muzikant wil ik samenwerken! Bij het eerste contact al was er een klik. ‘Soms spreek je iemand drie minuten en heb je het gevoel dat je hem al een eeuwigheid kent. Zo was het met Tuur en mij. Alleen spraken we niet, maar maakten we muziek. De muziek is onze taal’.

Wat vindt Marjolijn?

 

Marjolijn Sengers, voorzitter SSKHet programma van Stratumseind Klassiek wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

‘Eric Vloeimans stond al een tijdje boven aan de lijst met ‘wannahaves’. Vanwege zijn wendbare en gevoelige toon, zijn eigenzinnige kijk op muziek, zijn verrassende repertoire, zijn samenwerking met de even creatieve accordeonist Tuur Florizoone en last but not least, vanwege zijn gedurfde schoenen! Zijn website www.ericvloeimans.nl is puur plezier.’

 

Programma Vloeimans-Florizoone

 

Wat er precies gebeurt tussen Eric en Tuur, hangt af van het moment. Zeker is dat deze bijzondere combinatie garant staat voor een uniek concert.

Eric Vloeimans – trompet
Tuur Florizoone – accordeon


Wijzigingen voorbehouden

 ReserveringenEr kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.