Firgun Ensemble

Datum/Tijd
zondag 19-01-2020
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Firgun Ensemble

 

Wie het Storioni Willem II Concours wint, wint onder meer een optreden bij Podium Klassiek Eindhoven. En het Firgun Ensemble won in 2018 dat concours, het sleepte tevens de Publieksprijs in de wacht. Kortom: het vijftal verdient dit concerten ten volle.

Over het programma schrijft klarinettist Emile Souvagie: “Glazunov tovert in zijn Rêverie Orientale met kleuren die u vervoeren naar de Steppen van Centraal-Azië. Misschien is het wel doordat hij het werk op slechts 21-jarige leeftijd schreef dat wij ons als jonge musici zo verbonden voelen met deze muziek.” 

Over Mozarts klarinetkwintet schrijft hij: “Dit werk geldt als een van de hoogtepunten uit de geschiedenis van de kamermuziek en het repertoire voor klarinet en strijkkwartet. Als geen ander weet Mozart de instrumenten in dialoog te laten treden, louter dan de strijkers volledig in dienst te stellen van een solerende klarinet.”

 

 

Firgun Ensemble 

Ludovic Bataillie, viool 1

Ciska Vandelanotte, viool 2

Jasmien Van Hauthem, altviool

Fien van Damme, cello

Emile Souvagie, klarinet

 

Programma

Alexander Glazunov: Rêverie Orientale (1886)

Charles Villiers Stanford: Fantasy No.1 (1921)

Piet Swerts: ‘Elegia’ uit zijn klarinetkwintet (2002)

Wolfgang Amadeus Mozart: Klarinetkwintet in A Majeur K.581 (1789)

 

Wat vindt Marjolijn?

 

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

“In 2018 won het Firgun Ensemble overtuigend het Storioni Concours voor jonge ensembles. Toen ik ze hoorde wilde ik ze sowieso boeken, winnaars of niet. Niet in de laatste plaats vanwege het uitzonderlijk muzikale en meeslepende spel van klarinettist Emile Souvagie. Firgun is een woord uit het Hebreeuws en betekent ‘plezier schenken’. En dat hoor je terug in het samenspel. Ze spelen werken van Mozart en Glazoenov.”

 

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je hier.

 

Hoe werkt het reserveren?

Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.