Gitaartrio Por el Amor de Dios

Datum/Tijd
zondag 07-11-2021
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Gitaartrio Por el Amor de Dios

Bart Venken, Karl Stroobant, Willem-Jan Lauwers gitaar

 

De kluizenaar

 

Por el Amor de Dios is een jong gitaarensemble met een missie. Met een selectie aan zowel ontroerende als virtuoze composities uit het hele klassieke repertoire willen ze hun persoonlijk verhaal  vertellen en daarmee de brug slaan tussen klassieke melodieën en postmoderne kwalen. Het eerste programma draagt de naam ‘Kluizenaar’ en is een verzameling van meesterwerken die elk een  uniek perspectief bieden op wat het betekent om zich vervreemd te voelen in de wereld. Aan bod komt muziek uit lang vervlogen tijden van componisten die net dat ietsje anders waren, doorspekt met anekdotes over hoe het leven destijds verdacht veel leek op dat van nu.

Programma

Federico Mompou
– Cancion y danza No. 2

Edward Elgar
– Mina

Alexander Scriabin
– Preludes
– Opus 74 No. 2 & 3
– Opus 67 No. 1
– Opus 37 No. 1
– Opus 11 No. 24
– Opus 15 No. 4
– Opus 11 No. 1

Piotr Iljitsj Tsjaikovsky
– October
– Valse Sentimentale

Astor Piazzolla
– Invierno Porteño

Patrick Roux
– Carnaval

Federico Mompou
– Cancion y danza No. 5

Na jaren ervaring in allerlei bezettingen op vele podia in tientallen landen verspreid over drie werelddelen, vonden deze gitaristen elkaar in hun kijk op muziek, de medemens en de liefde, en gingen ze op zoek naar de essentie van wat klassieke muziek voor hen zou kunnen zijn. Verwacht een persoonlijk concert van een trio dat all-out gaat en u meesleept in de verlichting die klassieke muziek hen bracht.

 

Wat vindt Marjolijn?

 

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

‘Een gitaarrecital is een vast onderdeel van ons programma. Gewoon, omdat gitaar zo’n mooi en fijnzinnig instrument is. We hadden al een paar uitstekende gitaristen, nu hebben we er maar liefst drie, uit België, waar zich een voor ons onuitputtelijk reservoir van originele en getalenteerde musici bevindt. Bart Venken, Karl Stroobant en Willem-Jan Lauwers gaan zoals ze zelf zeggen ‘op zoek naar de essentie van wat klassieke muziek voor hun betekent’. Helemaal Podium Klassiek! Ik zie uit naar de muziek van Frederico Mompou, die ik als gevoelig en intiem ervaar.’

October (Autumn Song) – Pyotr Tchaikovsky

 

Kaarten reserveren

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je alvast hier.

Hoe werkt het reserveren?
Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.