Helikon Quartet

Datum/Tijd
zondag 09-08-2020
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Helikon Quartet

 

Gratis zomerconcert van Podium Klassiek Eindhoven. Het (Nederlandse) Helikon Quartet speelt werken het strijkkwartet in Es van Fanny Mendelssohn en het strijkkwartet in f van Felix Menselssohn, haar broer. Wil je weten hoe fijn de muziek van Fanny Mendelssohn klinkt in de handen van het Helikon Quartet? Beluister dan dit fragment uit Podium Witteman.

 

Helikon Quartet

 

Wat vindt Marjolijn?

 

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

‘Voor mij is er weinig intrigerender dan een goed samenspelend strijkkwartet. Hoe doe je dat, hoe luister je naar elkaar, waar geef je toe, waar niet en vooral hoe komt de muziek uit alle keuzes die de spelers moeten maken het beste tot uitdrukking? Het Helikon Quartet ‘oefent’ daar al jaren op, sinds drie jaar onder leiding van de ervaren docenten de van Nederlandse Strijkkwartetten Academie. En heel bijzonder in één programma, broer en zus Felix en Fanny Mendelssohn, hechter kan het niet zijn!’

 

 

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je hier.

 

Hoe werkt het reserveren?

Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.

Er is inmiddels voldoende animo voor een tweede concert, dit zal om 16uur aanvangen.