Hemels en vergeefs (Toon Tellegen, Corrie van Binsbergen en Albert van Veenendaal)

Datum/Tijd
zondag 19-04-2020
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Hemels en vergeefs

 

 

 

 

Literair concert met Toon Tellegen (voordracht), Corrie van Binsbergen (gitaar) en Albert van Veenendaal (geprepareerde vleugel)

 

In Hemels en Vergeefs staat de poëzie van Toon Tellegen centraal. Lyrische bevlogenheid gecombineerd met absurdisme. Het lijkt niet te kunnen. Maar het kan in de teksten van Tellegen. En die past erg goed bij de composities en improvisaties van de musici. Tekst en muziek gaan in elkaar over, versterken elkaar, contrasteren soms en vormen een lucide geheel. Contemplatief en evocatief. Voor de toehoorder een bijzondere belevenis die stof tot nadenken biedt, schoonheid en troost.

Sinds 2003 werkt Toon Tellegen samen met gitariste/componiste Corrie van Binsbergen in door haar geformeerde ensembles. Met de succesvolle programma’s rond Toon’s dierenverhalen door Toon Tellegen & het Wisselend Toonkwintet heeft de groep naam gemaakt bij de Nederlandse en Vlaamse theaters en het Nederlandstalig publiek.

Tellegens dwingende voordracht was een van de hoogtepunten tijdens de 31e Nacht van de Poëzie. Volkskrant 25-03-’13

Tellegen en de zijnen “vermorzelden de witte alledaagsheid” van de taal, om een eigen formulering te lenen. NRC 25-03-’13

Zijn stem is een mengelmoes van je opa, Sinterklaas en een dominee. Dit, samen met de prachtige muziek, zorgt voor een totale onderdompeling. De verhouding tussen de twee is perfect in balans. Loods Magazine 01-12-2014

  

 

Een deur gaat open,

kinderen zijn klanten, staan op hun tenen

en de wereld in zijn stofjas komt uit zijn schemer,

vraagt honingzoet:

Wat hadden jullie gewenst?’

Ze weten niet hoe het heet,

ze wijzen naar de vrede.

 

Toon Tellegen, uit de bundel ’Als we vlammen waren’

 

Wat vindt Marjolijn?

 

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

“Ze zijn zo lief, waar, vol fantasie en dicht bij de mens, de verhalen van kinderboekenschrijver Toon Tellegen. Ik kon deze voorstelling met de zeer bij literatuur en poëzie betrokken gitariste Corrie van Binsbergen en haar trio gewoonweg niet ons voorbij laten gaan. En ja, voor één keer wat minder klassiek programma, maar universeel in haar zeggingskracht.”

 

 

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je hier.

 

Hoe werkt het reserveren?

Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.