Joachim Eijlander en Solomiya Ivakhiv (cello en viool)

Datum/Tijd
zondag 06-01-2019
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Joachim Eijlander en Solomiya Ivakhiv (cello en viool)

 

Ze ís bloedmooi en ze spéélt bloedmooi, de Oekraïense violiste Solomiya Ivakhiv. Ze is een veelzijdige musicienne die de hele wereld als podium heeft, ze beheerst het geijkte repertoire maar schuwt ook het meer hedendaagse niet, een bezoekje van Solomiya Ivakhiv maakt een onuitwisbare indruk.

Hoe ze bij ons terecht is gekomen? Via cellist Joachim Eijlander, ons welbekend, die bij het maken van de seizoensplanning zei ‘ik hoop dat Solomiya kan’ en op de valreep opbelde om te zeggen dat ‘het was gelukt’! Dé gelegenheid dus om het ingenieuze Duo van Kodály te spelen, een werk dat veel strijkers vanwege de hoge moeilijkheidsgraad op de plank laten liggen. En Bach? Tja, geen Joachim zonder Bach, zo klaar als een klontje!

 

Programma: 

Johann Sebastian Bach (1685-1750) – 2 inventies

Zoltán Kodály (1882-1967) – Duo voor viool en cello

Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Suite voor cello solo nr. 5

Eugène Isaÿe (1858-1931) – Suite nr. 3 voor vioolsolo 

 

 

 

Wat vindt Marjolijn?

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

“Dat ik hem terug zou vragen stond vast, Joachim en ik voelen elkaar aan. Zijn stijl van spelen sluit naadloos aan bij ons concept van ‘persoonlijk, nabij en toegankelijk’. Overleg met hem is puur plezier en leidt steeds tot frisse ideeën en enthousiaste mails. Dit seizoen brengt hij de Oekraïense violiste Solomiya Ivakhiv mee. Of ik het goed vond dat hij – Joachim – de Suite nr.5 voor cellosolo van Bach nog een keer speelde … Geen bezwaar!

 

 ReserveringenBeste bezoeker. Helaas, dit concert is volgeboekt. Wil je heel graag naar dit concert? Soms hebben we nog enkele kaarten in de losse verkoop, bijvoorbeeld wanneer iemand last-minute annuleert. Kom in dat geval op tijd, misschien hebben we dan nog plek. Met muzikale groet, team Podium Klassiek Eindhoven