Geïnspireerd door John van den Oetelaar (hoofdredacteur ED)

Datum/Tijd
zondag 04-02-2018
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


 

Geïnspireerd door John van den Oetelaar (hoofdredacteur ED)

 

 

‘Daar in het diepe van je ogen
dobberde ik rustig op mijn rug
daar in het diepe van je ogen
sprong ik in het diepe
en ik klom weer terug’

Uit ‘Bij mij’ van John van den Oetelaar

 

Bij Podium Klassiek Eindhoven proberen we graag iets nieuws. Klassieke muziek is onze ‘core business’, maar we linken klassiek ook graag aan andere soorten muziek.

Dit seizoen maken we voor de eerste keer een programma rondom een persóón en wel de hoofdredacteur van het Eindhovens Dagblad, John van den Oetelaar.

John is gefascineerd door muziek. Of het nou oude of nieuwe muziek, klassieke muziek of rockmuziek is: het proces van ‘muziek maken’ boeit hem mateloos. Over dat proces, waar John als selfmade gitarist, slagwerker, zanger en liedjesschrijver vaak middenin zit, voelt Rob Schoonen, chef kunstredactie Eindhovens Dagblad, hem in een tweegesprek grondig aan de tand.

Johns teksten en muziek hebben we voorgelegd aan Nederlands meest allround musicus, pianist, componist en arrangeur Bert van den Brink. Bert vroeg op zijn beurt zangeres Lizzy Ossevoort. Samen improviseren ze op de creaties van John, aangevuld met passende pianowerken uit het klassieke repertoire.

We verwachten een bijzondere voorstelling waarbij ‘muziek’ niet in een hokje wordt gestopt maar vrijelijk mag stromen.

 

Lizzy Ossevoort

Lizzy Ossevoort (21) schitterde in The Voice of Holland en sleepte verschillende prijzen in de wacht bij onder meer het Prinses Christina Concours en de Conservatorium Talent Award. Vorig jaar studeerde ze af op het Conservatorium van Arnhem met een negen. Ze treedt ze op in verschillende formaties. Haar voorliefde ligt bij de jazz, soul en blues. Lizzy’s droom is in 2018 te gaan studeren aan het prestigieuze California Jazz Conservatory in Berkeley Californië.

 

 

 

 

 

 

 

 

Bert van den Brink

Pianist (en accordeonist) Bert van den Brink is een veelgelauwerde alleskunner op het gebied van muziek. Hij speelt voornamelijk jazz maar behaalde als klassiek pianist zijn Master cum laude. Hij was al twee keer eerder te beluisteren bij Podium Klassiek Eindhoven, de eerste keer met contrabassist/chansonnier Gildas Delaporte, de tweede met barokzangeres Klaartje van Veldhoven.

 

foto: Marco Borggreve

 

Wijzigingen voorbehouden

 ReserveringenEr kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.