Julian Schneemann Kwartet

Datum/Tijd
zondag 02-12-2018
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Julian Schneemann Kwartet – Caravan

 

‘Caravan’ verbindt werelden van Oost tot West en van klassiek tot jazz en volksmuziek. Syrische ud-virtuoze Jawa Manla, vioolfenomeen Emmy Storms, percussietovenaar Jeroen Batterink en  pianist/componist Julian Schneemann; de jonge musici van Caravan gaan samen op reis, waarbij ze zich van grenzen niets aantrekken. 

 Verwacht een adembenemend programma, waarin onder meer Arabische en Ierse klanken te horen zijn en organisch versmelten met klassieke muziek en jazz. Met al deze invloeden vertelt Caravan uiteindelijk één verhaal, als ware het een pleidooi voor de kracht van diversiteit.

 

Julian Schneemann Kwartet
Emmy Storms – viool
Jawa Manla – Syrische ud
Jeroen Batterink – percussie
Julian Schneemann – piano

 

 

 

Wil je een indruk krijgen hoe het klinkt als het Julian Schneemann Kwartet Westerse en Oosterse muziek mixt? Beluister dan dit stuk.

Wat vindt Marjolijn?

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

“Julian Schneemann & Friends zijn twintigers; die denken niet meer in klassiek of niet klassiek, maar gewoon in wat ze mooi vinden. Dat boeit mij, streng opgeleid in muzikaal gezien gescheiden werelden als ik ben. Ze durven te kiezen voor wat hen raakt en gooien muziek uit alle winstreken en stijlperiodes door elkaar. De Syrische touch die ud-speelster Jawa Manla aanbrengt vind ik zeer aantrekkelijk. 

 

 

Kaarten reserveren

Kaarten reserveer je online; zie hieronder. Is je niet duidelijk hoe het moet? Kijk dan op onze pagina Hoe te reserveren. Daar leggen we je stap voor stap uit hoe het in zijn werk gaat.
Kom je er toch niet uit? Stuur ons dan een mailtje.

 ReserveringenBeste bezoeker. Helaas, dit concert is volgeboekt. Wil je heel graag naar dit concert? Soms hebben we nog enkele kaarten in de losse verkoop, bijvoorbeeld wanneer iemand last-minute annuleert. Kom in dat geval op tijd, misschien hebben we dan nog plek. Met muzikale groet, team Podium Klassiek Eindhoven