Keiko Shichijo (fortepiano)

Datum/Tijd
zondag 21-11-2021
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Keiko Shichijo (fortepiano)

 

Beethovens Mondschein-sonate, het moest er een keer van komen bij Podium Klassiek! U hoort ‘m bij ons op fortepiano, op een instrument dat Beethoven bespeeld zou kunnen hebben. Klinkt ie mooier op fortepiano dan op een moderne vleugel? Daar zijn de meningen over verdeeld, de een zweert erbij en de ander vindt het onzin. Maar authentieker is de fortepiano wel!

 

Programma:

Beethoven:  Bagatelle in Es-dur, Op.33-1

Beethoven : Klaviersonate Nr.17 in d-moll, Op.31-2 ‘Tempest’

  1. Largo – Allegro
  2. Adagio
  3. Allegretto

C.P.E.Bach : Fantasia in A-dur, wq 58-7

Beethoven : Klaviersonate Nr. 14 in cis-moll, Op.27-2 ‘Moonlight’

  1. Adagio sostenuto
  2. Allegretto
  3. Presto agitato

 

Pianist & fortepianist Keiko Shichijo is een bijzondere stem in zowel de klassieke als de nieuwe muziekwereld. Ze combineert haar traditionele Japanse gevoeligheden met haar kennis van de Europese historische uitvoeringspraktijk. Die combinatie geeft een bijzondere visie.

Keiko Shichijo studeerde fortepiano bij Stanley Hoogland en orgel bij Pieter van Dijk aan het Conservatorium van Amsterdam, en specialiseerde zich in hedendaagse muziek bij Daan Vandewalle aan het Koninklijk Conservatorium van Gent in België.

Sinds september 2017 doceert ze piano en fortepiano aan de Academy of Music and Performing Arts in Tilburg.

 

Wat vindt Marjolijn?

 

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

‘Pianiste Keiko Shichijo is één met haar instrument en danst met een mooie afwisseling van vaart en bedachtzaamheid door de partituren’, schreef ik november 2019 in muziekmagazine Luister over de Beethoven-cd van fortepianiste Keiko Shichijo. Mij boeide onder meer haar verteltrant, haar frasering en haar levendigheid. Ook bij ons speelt ze op fortepiano. Ik ben benieuwd naar de beleving van die milde klank in onze mooie ruimte.’  

www.keikoshichijo.com

 

 

 

Kaarten reserveren

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je alvast hier.

Hoe werkt het reserveren?
Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.