La Petite Ecurie hobo band - Dubbelriet ensemble

Datum/Tijd
zondag 06-03-2022
16:00 - 17:00


La Petite Écurie – Dubbelriet ensemble

Let op: Wegens grote belangstelling organiseren wij een tweede concert op dezelfde dag (zo 6 maart, 16.00-17.00). Wacht niet te lang te wachten met reserveren, een derde concert zit er echt niet in! Mochten er buiten de verwachting om voor het tweede concert toch niet genoeg kaarten worden verkocht, dan geven wij onszelf de vrijheid om het concert te annuleren. Daarvan brengen we u vanzelfsprekend tijdig op de hoogte.

Valerie Colen – hobo
Miriam Jorde Hompanera – hobo
Marc Bonastre Riu – hobo
Giovanni Battista Graziadio – barokfagot
Philipp Lamprecht – percussie

De vijf musici van dit dubbelrietkwintet komen uit Italië, Spanje, Oostenrijk en Nederland. Ze leerden elkaar kennen in 2018, tijdens het internationale festival voor oude muziek in Urbino, Italië. Na met veel plezier te hebben samengespeeld onder leiding van oude muziek-specialist Alfredo Bernardini besloten ze met z’n vijven te blijven optrekken. Sindsdien spelen ze – voor zover de agenda’s het toelaten – op festivals en podia voor oude muziek door heel Europa. De naam La Petite Écurie verwijst naar La Grande Écurie, een blazersensemble dat deel uitmaakte van de orkesten aan het hof van Lodewijk de Veertiende. De samenstelling van drie hobo’s, een barokfagot (taille) en percussie is de kleinst denkbare vorm voor deze muziek.

Programma:

France
Jean Baptiste Lully ( (1632 – 1687)
from the Manuscript Philidor of Versailles
-Marche de Savoye – L’Assemblee – La Retraitte

England
James Paisible (ca.1656-1721)
Ouverture in g
-Entree – Aire – Hornepaipe – Menuet – Passacaille

Henry Purcell (1659-1695)
Suite Angloisse from ‘The Fairy Queen’
-Preludio – Song tune – Hornpipe – Ouverture – Aire – Rondeau – Aire – Hornpipe – Aire – Trompette – Aire – Gigue

Italy
Antonio Vivaldi (1678 – 1741)
Concerto in g minor, RV 156 – Allegro – Adagio – Allegro

Germany
Johann Christian Schieferdecker (1679-1732)
-Concerto n.13 in c 
-Ouverture – Gavott – Bouree – Menuet alternativement avec le Trio – Chaconne

 

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven worden samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom koos zij voor dit concert?
‘Ik was onmiddellijk geraakt door de pittige, uitdagende, licht melancholieke maar boven alles aanstekelijke klank van dit unieke ensemble. De tijd van Lodewijk de Veertiende herleeft, door de frisse klank van de instrumenten, maar ook door het plezier dat deze blazers en één trommelaar uitstralen. Wat mij betreft: muziek om blij van te worden.’

La Petite Écurie – Oboe Band van La Petite Écurie op Vimeo.

Kaarten reserveren tweede concert zondag 6 maart, 16.00-17.00 uur

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je alvast hier.

Hoe werkt het reserveren?
Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.