Martin Oei - piano

Datum/Tijd
zondag 23-01-2022
14:00 - 15:00


Photo by: Sarah Wong

Martin Oei – piano

 

Martin Oei werd vijfentwintig jaar geleden geboren en heeft inmiddels een mooie lijst met muzikale wapenfeiten opgebouwd. Op zijn negende kreeg hij zijn eerste pianoles. Hij won diverse concoursen, gaf op zijn 16e zijn eerste solorecital in het Concertgebouw in Amsterdam en trad een aantal malen op met de in 2017 op negentigjarige leeftijd overleden pianist Daniel Wayenberg. Martin Oei studeerde bij onder meer Martijn van der Hoek en Henry Kelder, behaalde in 2020 cum laude zijn master en maakte reeds vier door de muziekpers goed ontvangen cd’s. www.martinoei.nl

 

Programma:

Franz Liszt (1811-1886)
-‘Wilde Jagd’ uit de Transcendentale etudes nr.8

Franz Liszt
-Liebestraum nr.3

Franz Liszt
-Sonate in b

Fréderic Chopin (1810-1849)
-Ballade nr. 1 in g kl.t. op. 23

 

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

Ja, het klopt, we zouden deze dag Florestan Bataillie ontvangen, maar helaas, die heeft moeten afzeggen en komt volgend seizoen. Maar we hebben de jonge Nederlandse Martin Oei, en dat is een talent om rekening mee te houden. Hij een pianist van het romantische repertoire. Dus dé kans om de sonate in b van Franz Liszt een keer te programmeren, een veelzijdig werk waarin naar mijn smaak zowel de virtuoze als de diepzinnige, meer verstilde kant van de componist tot uitdrukking komt.

 

Kaarten reserveren

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je alvast hier.

Hoe werkt het reserveren?
Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.