Mosa Trio

Datum/Tijd
maandag 22-04-2019
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Mosa Trio

 

Let op: dit concert vindt plaats op maandag 22 april (Tweede Paasdag).

 

“Wolfgang Amadeus Mozart wordt algemeen beschouwd mét Joseph Haydn als de grondlegger van het pianotrio, bestaande uit viool, cello en piano. Aanvankelijk was de piano het belangrijkste instrument en hadden viool en cello een bescheiden, begeleidende rol, in de loop van de tijd werden de drie stemmen volkomen gelijkwaardig aan elkaar. Dit programma laat – met andere woorden – de evolutie zien van het klassieke pianotrio naar het impressionistische. We kozen voor dit programma omwille van de verscheidenheid. Zowel Mozart als Ravel bieden een behoorlijk wat uitdaging”, aldus het Mosa Trio.

 

Mosa Trio
Het Mosa Trio dankt de naam aan de Latijnse benaming van de stad Maastricht ‘Mosa Trajectum’. De leden van het trio kennen elkaar van het Conservatorium aldaar, waar ze werden gecoacht door Henk Guittart (Schönberg Kwartet) en Tonie Ehlen. Het trio volgde lessen en masterclasses bij o.a. Menahem Pressler (Beaux Arts Trio), Susan Tomes (Florestan Trio), Mark Steinberg (Brentano Quartet), Andreas Frölich (Mendelssohn Trio Berlin) en Marc Vossen (Storioni Trio). Momenteel studeert het in de Cycle Concertiste bij het Trio Wanderer aan het Conservatoire à Rayonnement Régional de Paris. Daarnaast is het Mosa Trio Aspirant Ensemble van de European Chamber Music Academy.

Uitvoeringen door dit Nederlands-Belgische pianotrio worden geprezen om de expressiviteit, diepgang en homogeniteit én om de spannende programma’s.  Het repertoire is breed en reikt van vroeg klassiek tot hedendaags klassiek. Het trio toont een grote interesse in de uitvoeringspraktijken van de diverse stijlperiodes.

Het Mosa Trio timmert met succes aan de weg, het won inmiddels diverse prijzen bij vooraanstaande internationale concoursen voor kamermuziek.

 

Wat vindt Marjolijn?

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

“Ze zijn nog geen dertig en ze doen niets liever dan muziek maken. Ze hebben er werkelijk alles voor over om ‘goed’ te worden. Dat vind ik sympathiek en daarom heb ik uit een aantal pianotrio’s dit jonge Belgische trio gekozen. We hebben al eerder een Belgisch pianotrio gehad, Trio Impression. Van het Mosa Trio verwacht ik dezelfde betrokkenheid en intensiteit in spel en presentatie.”

 

 

Programma

W.A. Mozart (1756-1791)
– Pianotrio in Bes, KV502 (1786)

  1. Allegro
  2. Larghetto
  3. Allegretto

Maurice Ravel (1875-1937)
– Trio in a (1915)

1.Modéré
2.Pantoum (Assez vif)
3.Passacaille (Très large)
4.Final (Animé)

 

Hoe werkt het reserveren?

Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.

 

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je hier.