Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Datum/Tijd
maandag 18-04-2022
14:00 - 15:00


Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet

Sergio Hamerslag – Bart de Kater – Tom Wolfs – Jesse Faber

PROGRAMMA:

Gustav Mahler (1860-1911)
Uit symfonie nr. 7
-Erster Nachtmusik, arr. Bram Faber

G. Mahler
Ging heut morgen ubers feld” uit Lieder eines Fahrenden Gesellen, arr. Jesse Faber

G. Mahler/J. Faber
-Trauermarsch, uit symfonie nr. 5

G. Mahler
Uit symfonie nr. 3
-What the wild flowers tell me, arr. Jesse Faber

G. Mahler/B. Faber
-Mahler’s Walzerfolge

G. Mahler/ Radek Fedyk
-Gustavski Kuckuck

G. Mahler
Ich bin der welt abhanden gekommen” uit Rückert-Lieder, arr. Bram Faber

G. Mahler/ Bram en Jesse Faber
-Kann der Gustav Kochen?

De klarinet speelt een belangrijke rol in de muziek van Gustav Mahler. Zo zelfs dat klarinettisten Mahlers muziek een beetje als ‘van hun’ zijn gaan beschouwen. Dankzij de grote veelzijdigheid is de klarinet het ideale instrument om alle kanten van het emotionele palet dat Mahler te bieden heeft te doorgronden: van sierlijke Weense Wals-melodieën tot muziek waaruit grote verwondering over de natuur spreekt; van berustende, troostrijke liederen tot extatische Oostenrijkse volksmuziek. Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet geeft vandaag een eigen visie op het gehele oeuvre van Mahler. U hoort delen uit symfonieën, liederen en ook zogeheten remixes, waarin het NAKK op eigen wijze aan de haal gaat met Mahler’s muziek.

De vier klarinettisten zijn opgeleid aan het Conservatorium van Amsterdam. Het is samenspel, liefde voor de hele klarinetfamilie en vooral het plezier in muziek maken wat hen bindt. Het kwartet is al elf jaar een graag gezien en geliefd ensemble op de Nederlandse muziekpodia.

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven worden samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom koos zij voor dit concert?
Daar is in dit geval een simpel antwoord op te geven: omdat dit kwartet zo goed is en zo leuk. Omdat het diep kan gaan én heel goed een geintje kan maken. Is ‘leuk’ een aanbeveling in de klassieke muziek? Niet altijd, maar als gevoel voor humor door het leven gevormd en de timing perfect is én er geen technische onvolkomenheden hoeven te worden verbloemd – en dat is hier zeker niet het geval – kan het haast niet mis gaan.

Kaarten reserveren

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je alvast hier.

Hoe werkt het reserveren?
Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.