Pieter van Loenen viool, Tobias Borsboom piano – The silence between

Datum/Tijd
zondag 06-02-2022
14:00 - 15:00


Pieter van Loenen viool, Tobias Borsboom piano – The silence between

‘De muziek zit niet in de noten, maar in de stilte tussen de noten’. Dit citaat, toegeschreven aan Claude Debussy, zette Pieter van Loenen en Tobias Borsboom aan het denken. Wat zou die frase kunnen betekenen, vroegen zij zich af. Via muziek van Stravinsky, Poulenc, Takemitsu, Schwertsik en natuurlijk Debussy verkent dit duo in dit album de mogelijke interpretaties van ‘de stilte tussen’, de plaats waar de muziek zich bevindt.

Programma:

Igor Strawinsky (1882-1971)
Le baiser de la fée – Divertimento
-Sinfonia
-Danses suisse
-Scherzo (Au moulin)
-Pas de deux

Toru Takemitsu (1957)
Distance de fée

Claude Debussy (1862-1918)
Beau soir

Kurt Schwertsik (1935)
Unterwegs nach Heliligenstadt
-Energico
-Granquillo

Francis Poulenc (1899-1963)
Vioolsonate FP 119
-Allegro con fuoco
-Intermezzz
-presto tragico

Pianist Tobias Borsboom studeerde bij Jan Wijn en volgde masterclasses bij onder meer Maria Joao Pires. Hij geldt als een groot talent met een ‘juweel van een touché die ‘als meesterverteller de ware spanning oproept’.
Violist Pieter van Loenen is finalist van het Oskar Back-concours 2016 en won in 2019 de Dutch Classical Talent Publieksprijs met een solo recitalprogramma dat hij in alle grote zalen van het land speelde. Beide musici worden geprezen vanwege hun allround muzikale aanpak.

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?
‘… ‘De titel staat voor de afwisselend ingehouden en spontane muziekkeuze en de speelwijze van dit duo. Intiem, bescheiden maar toch kleur bekennend, muzikaal intelligent, vol be- en verwondering genietend van elke noot die van hun instrument rolt …’ aldus Luister 754, juli vorig jaar.
Wat moet ik daar nog aan toevoegen!

Kaarten reserveren

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je alvast hier.

Hoe werkt het reserveren?
Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.