Rembrandt Frerichs Trio

Datum/Tijd
zondag 06-12-2020
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Rembrandt Frerichs Trio

 

Op de in 2018 verschenen cd The Contemporary Fortepiano geven Rembrandt Frerichs (fortepiano), Tony Overwater (violone) en Vinsent Planjer (percussie) een eigentijdse draai aan historische, speciaal voor hen gebouwde instrumenten, bekend uit de authentieke uitvoeringspraktijk. In theaters en concertzalen in binnen- en buitenland is te horen hoe deze volstrekt eigen, door hen zelf ontwikkelde ‘muziekmuziek’ klinkt. Een klankavontuur zonder grenzen.

Rembrandt Frerichs raakte gefascineerd door het bescheiden geluid van de fortepiano, de voorloper van de vleugel. De fortepiano wordt door Rembrandt met net zoveel fascinatie, verwondering en creativiteit benaderd als Mozart dit ongetwijfeld deed in de tweede helft van de 18e eeuw, toen deze opvolger van het klavecimbel nog als een revolutionair instrument werd beschouwd.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jazz in een klassiek jasje dus? Vergeet het maar: door het middenregister in kwarttonen te stemmen, maakt de pianist ook zijn fascinatie voor muziek uit het Midden-Oosten hoorbaar. En door het kruisen van Arabische-, barok- en jazzimprovisatiesystemen ontstaat een nieuwe variëteit van muziek die de luisteraar sprakeloos achterlaat. 

Zelf zegt Frerichs: ‘Wij passen de uit de klassieke muziek bekende authentieke uitvoeringspraktijk op historische instrumenten toe op jazz, barok, Arabische muziek en een daaruit ontwikkelde, volkomen eigen hybride muziekvorm.

Op het programma staan (ook) klassieke componisten: Brahms en Satie.

 

Rembrandt Frerichs Trio

Rembrandt Frerichs – fortepiano
Tony Overwater – violone
Vinsent Planjer – percussie 

 

Wat vindt Marjolijn?

 

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

‘Heb je op dat leuke podium van jou nog een plekje dit seizoen? Ik heb iets moois,’ mailde Rembrandt Frerichs al weer een tijd geleden. Er zijn musici waar je geen nee tegen kunt zeggen, Rembrandt is er zo een. Wat mij boeit is dat hij in zijn trio, dat werkelijk door alle stijlen heen fietst, de fortepiano een centrale rol geeft. Dat onconventionele denken spreekt mij aan. Er is geen … muziek, er is MUZIEK!’

 

 

Vanwege de verplichte sluiting van de horeca zijn de brunch- en dinerarrangementen helaas niet beschikbaar.

 

Hoe werkt het reserveren?

Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe kaarten te reserveren leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.

Vanwege de grote belangstelling is het reguliere concert reeds uitverkocht. Bij voldoende animo organiseren wij een tweede concert om 16h, hieronder kunt u daar kaarten voor bestellen.