Santiago Lascurain (gitaar) en Orlando Velázquez (percussie)

Datum/Tijd
zondag 04-11-2018
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Santiago Lascurain (gitaar) en Orlando Velázquez  (percussie)

 

Santiago Lascurain en Orlando Velázquez kennen elkaar van het conservatorium in Den Haag, waar ze beiden spelen in onder meer Ensemble Modelo62, een ensemble voor nieuwe muziek. Samen stelden ze een bijzonder programma voor u samen met muziek van het Amerikaanse continent, met werk van componisten uit Mexico, Brazilië en de Verenigde Staten.

 

Santiago Lascurain, gitaar (Mexico, 1980) studeerde af aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Hij trad onder meer op als solist in Mexico in het Paleis der Schone Kunsten en in Nederland in de Spiegelzaal van het Concertgebouw voor Radio 4. Santiago is lid van Ensemble Modelo62, waarmee hij regelmatig optreedt in Nederland en op toerde door Noorwegen, Argentinië en Mexico. Zijn debuut-cd ‘20th Century Guitar Recital’, uitgebracht in 2013, kreeg lovende recensies in Nederland en Duitsland.

Orlando Aguilar Velazquez is geboren en getogen in Mexico Stad. Hij studeerde aan de Nationale Universiteit van Mexico. In 2006 verhuisde hij naar Nederland om te studeren aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag, waar hij zijn bachelor en zijn master in arts behaalde. Orlando trad op in Noord-, Midden- en Zuid-Amerika, Europa en Azië. Hij heeft een voorliefde voor hedendaagse muziek en trad onder meer op met het ASKO/Schönberg  Ensemble en dirigenten als Reinbert de Leeuw, Peter Eötvös en Pierre Boulez.

Wat vindt Marjolijn?

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

“Aan de diverse verzoeken om de gitaar een podium te geven voldoe ik graag. Tweemaal hadden we Enno Voorhorst, dit seizoen hebben we een leerling van hem die een eigen stempel op het imago van de gitaar weet te drukken. Het past bij ons doel om bijzondere combinaties een plek te geven. Ik zou niet op het idee van gitaar en slagwerk zijn gekomen, reden om dus Santiago Lascurain en Orlando Velázquez uit te nodigen.”

 

 

 

Programma:

Steve Reich
Clapping Music

Steve Reich
Electric Counterpoint

Javier Álvarez
Temazcal

Heitor Villa-Lobos
Prelude 1, Etude 11, Chorinho

George Crumb
Mundus CanisReserveringenEr kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.