Kaña Trio – Openingsconcert in Domusdela

Datum/Tijd
zondag 18-09-2022
14:00 - 15:00


Let op: dit concert vindt plaats in de Kapel van Domusdela.       
          
Kâna Trio
João Sequei – Hugo Pereira – Rens Rutten

 

Het Kâna Trio werd in 2020 opgericht. De drie slagwerkers lieten zich inspireren door de multiculturele omgeving die Rotterdam en met name het Codarts conservatorium biedt en door de band die is ontstaan is door de gemeenschappelijke studie bij hoofdvakdocenten Chris Leenders en Ramon Lormans.

Het drietal zoekt de verbinding met meer gevestigd kamermuziekensembles. Het wil de muziekliefhebber interesseren voor een nieuwe mix van klassieke arrangementen en hedendaagse muziek. Het zoekt daartoe ook de samenwerking met andere muziekstijlen en kunstdisciplines.

In 2022 won het Kâna Trio het Grachtenfestival Concours. ‘De jury was onder de indruk van het bezwerende, haast symbiotische samenspel van het Kāna Trio. Van het enorme kleurenpalet, dat reikte van fluisterzacht marimbageruis tot het meest onheilspellende oerwoudgeweld’, aldus juryvoorzitter Frank van den Brink.

Bekijk https://www.youtube.com/watch?v=rOiRtVLGWFM

                   

Programma

Philip Glass (1937)                                                                                                        

Uit Glassworks: movement 1

Johann Sebastian Bach (1685-1750)

Trio Sonata nr.2 in C Minor, BWV 526: Vivace

Eugene Novotney (1960) 

Uit Intentions: movement 2: Proposal

Franz Schubert (1797-1828)

Fantasie in F Minor op.103, D940

Steve Reich (1936)

Piano Phase

Guo Wenjing (1956)

Drama

François Tashdjian (1974)

Narnchygaër

Alexander Borodin (1833-1887)

Polowetzer Dansen uit ‘Prince Igor’

 

De concerten van Podiuim Klassiek Eindhoven  worden geprogrammeerd door Marjolijn Sengers. Waarom koos ze voor dit concert? ‘Jong is geen doel op zich bij Podium Klassiek, maar het blijkt wel vaak de jongere generatie te zijn die naar nieuwe vormen durft te zoeken. Zo ook de drie slagwerkers van het Kâna Trio. Bovendien heeft de ervaring mij geleerd dat slagwerkers de meest creatieve en inventieve musici zijn die er bestaan!