Triunfal Quintet speelt Piazzolla

Datum/Tijd
zondag 22-09-2019
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Triunfal Quintet speelt Piazzolla

 

Alle concerten van Podium Klassiek Eindhoven zijn bijzonder, durven we wel te stellen. Maar van het eerste concert van het seizoen maken we iets extra moois. Omdat we blij zijn je weer te zien en in de hoop dat we je nog een keer of twaalf zullen zien!

Tijdens het eerste concert van ons zesde seizoen bieden we je de gepassioneerde tangomuziek van Astor Piazzolla (1921-1992). De Argentijnen waren aanvankelijk niet blij met wat Piazzolla ‘hun’ tango aandeed – velen vonden dat hij met zijn gecultiveerde aanpak te ver van de originele tango afdreef – maar er was geen houden aan. Piazzolla’s tango nuevo (nieuwe tango) heeft wereldwijd een nieuwe traditie gevestigd. Tot in België toe, waar het Triunfal Quintet, een collectief van vijf, jonge, warmbloedige muzikanten, zich met hart en ziel op deze muziek heeft gestort.

Fel en weemoedig, zonnig en melancholiek, op viool, accordeon, gitaar, piano en de onvermijdelijke en onontbeerlijke accordeon! Hoofdzakelijk stukken van Astor Piazzolla dus – zowel meer als minder bekende werken met zowel opzwepende ritmes als lyrische stukken – maar ook een werk brengen van de Belgische componist Ben Faes, eveneens geschreven in de stijl van de tango nuevo, met sterke invloeden uit de jazz. De stukken worden in afwisselende bezetting gespeeld.

 

Programma:

  • Chiquilin De Bachin 

 

  • Escualo
  • Trio del Angel
  • El Toro Caliente (van Ben Faes)

 

  • SVP 

 

  • Coral
  • Adios Nonino
  • Chin Chin

 

Muziek van Triunfal beluisteren

Wil je een indruk krijgen van de muziek die Triunfal Quintet speelt en de kwaliteit van hun musiceren? Beluister dan enkele muziekfragmenten.

 

Wat vindt Marjolijn?

Het programma van Podium Klassiek Eindhoven wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

“Van elk concert van Podium Klassiek wil ik graag een ervaring maken die beklijft. Bij het openingsconcert mag dat ‘ietsje meer’ zijn. Dus kwam ik uit bij Piazzolla, gespeeld door vijf enthousiaste jonge Vlamingen, die er alles aan doen te laten horen hoe bijzonder deze muziek.is. Mij boeit in Piazzolla’s muziek altijd weer de mooie mix tussen overpeinzing en beweging, tussen zonnigheid en melancholie. Tango nuevo van Piazzolla door vijf warmbloedige Belgen.”

 

Meer informatie over ons brunch- en dinerarrangement vind je hier.

 

Hoe werkt het reserveren?

Vind je ons reserveringssysteem onduidelijk of lastig? Op onze pagina Hoe te bestellen leggen we je stap voor stap uit hoe het werkt. Kom je er toch niet uit of twijfel je of je het goed doet? Stuur naar een mailtje naar info@podiumklassiekeindhoven.nl.