Wim Daniëls en Club Classique: rond de Goldbergvariaties

Datum/Tijd
zondag 01-10-2017
14:00 - 15:00

Locatie
Kazerne


Wim Daniëls en Club Classique rond de Goldbergvariaties

 

Taalkundige, taalfanaat en taalvirtuoos Wim Daniëls ken je wellicht van zijn optredens op radio en tv bij programma’s als Kopspijkers en Pauw en Witteman. En uiteraard van zijn vele boeken. Daarnaast presenteert de in Eindhoven woonachtige maar uit Aarle-Rixtel afkomstige droogkomische Daniëls maandelijks een even informatieve als onderhoudende avond met schrijvers in het Natlab: Boekie Night. Daar geeft hij niet alleen blijk van zijn kennis van en liefde voor literatuur en van zijn welbespraaktheid, hij wil zich ten overstaan van zijn publiek ook nog wel eens aan een dansje wagen. Aanrader!

Rond Goldbergvariaties van Bach

Vandaag zien we een andere kant van hem. Daniëls heeft van Podium Klassiek Eindhoven carte blanche gekregen om een afwisselend programma samen te stellen en dat te omlijsten met taal. Daniëls zal vertellen over zijn kennismaking met de muziek van Bach (Brandenburgse Concerten) toen hij 19 was en hoe zijn voorliefde voor Bach zich in de loop van de tijd steeds verder ontwikkeld heeft, waarbij de Brandenburgse Concerten steeds de leidraad bleven. Ook zal hij voorlezen uit een boek dat op soortgelijke wijze als bij de Goldbergvariaties van Bach variaties op een thema laat zien.

Wat vindt Marjolijn?

Marjolijn Sengers, voorzitter SSKHet programma van Stratumseind Klassiek wordt samengesteld door Marjolijn Sengers. Waarom programmeerde ze dit concert?

‘Een goede literator is meestal begaan met muziek, een goed musicus houdt van literatuur. Wim Daniëls lardeert zijn teksten graag met muziek van Bach, bij voorkeur gespeeld door strijkers. Violiste Myrthe Helder, al eerder bij ons te gast, speelt met Club Classique de Goldbergvariaties. Een aria uit het ‘Klavierbüchlein für Anna Magdalena Bach’ is de aanzet tot een voor mij altijd weer boeiende combinatie van Kunst en Kunde.’

 

Club Classique

Myrthe Helder – viool
Anna den Herder – altviool
Leonard Besseling – cello

Wijzigingen voorbehouden

 ReserveringenEr kunnen geen reserveringen meer worden geplaatst voor dit evenement.