Over Podium Klassiek Eindhoven

 

Podium Klassiek Eindhoven organiseert zo’n vijftien keer per seizoen kamermuziekconcerten. Dat doen we in de Meeting room L van design expo restaurant Kazerne, hartje Eindhoven, een zaal met een prettige sfeer en een prima akoestiek. Een fijne ambiance om van mooie muziek te genieten. Bijna al onze concerten vinden plaats op een zondag en beginnen om 14.00 uur.

 

Kazerne, Paradijslaan 8 in Eindhoven. Foto: Ruud Balk

 

Welke muziek hoor je bij ons?
Een pianorecital. Een strijkkwartet. Een liederenrecital. Een saxofoonkwartet. Kortom: klassieke muziek voor ensembles in kleine bezetting. Bach, Mozart en Beethoven, maar ook nog oudere of (veel) nieuwere muziek. En ook muziek die een brug slaat naar bijvoorbeeld jazzmuziek (crossover) en wereldmuziek.

 

 

Wat maakt Podium Klassiek Eindhoven bijzonder?

 

  • Je zit bij ons vlak bij de musici. Je kunt ze bijna aanraken en hoort ze ademhalen. Vaak maken ‘onze’ musici na afloop een praatje met het publiek en verkopen ze (gesigneerde) cd’s.
  • Onze concerten duren ongeveer een uur. Je houdt dus nog tijd over om iets leuks te gaan doen. Bijvoorbeeld: even napraten onder het genot van een hapje en een drankje.
  • Je luistert bij ons naar uitstekende, vaak wat jongere musici. Talent op weg naar de top, dat nu nog betaalbaar is.
  • Een kaartje kost € 12,50. En met een strippenkaart ben je nog goedkoper uit. Kom daar nog maar eens om! Wij noemen dat: prachtmuziek voor een prikkie.

Like Podium Klassiek Eindhoven op Facebook

 

Wil je op de hoogte blijven? Abonneer je dan op onze gratis E-nieuwsbrief. En like vooral onze pagina op Facebook! Al was het maar omdat we geregeld een prijsvraag organiseren, met een cd van de optredende musicus/musici als beloning!

Benieuwd naar wat je bij ons kunt horen? Bekijk dan ons programma.

Kaarten kun je online – via deze site – reserveren. Hier lees je hoe dat gaat.