Stratumseind opent nieuwe seizoen met ‘Eindje Klassiek’

Op zaterdag 5 en zondag 6 september vindt in de Oude Rechtbank, thuishaven van Stratumseind Klassiek, het festival Eindje Cultuur plaats. Twee dagen lang muziek, theater, literatuur, exposities. films en workshops op een van de leukste plekken van onze stad. Stratumseind Klassiek draagt uiteraard bij aan het programma en presenteert tussen 14.00 en 15.00 uur percussionist Dominique Vleeshouwers.

 

tromp2014-dominique-vleeshouwers_c_claudia-hansen-1

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto: Claudia Hansen

Percussionist Dominique Vleeshouwers was de glorieuze winnaar van Tromp Percussion Eindhoven 2014. Hij won niet alleen de eerste prijs, maar ook de persprijs en de publieksprijs. “A truly versatile artist, incredible technique, and an unique performer”, aldus de jury.
Dominique speelt op zondag 6 september twee sets van ongeveer 25 minuten op de marimba. Tussen de sets door kan het publiek wisselen. Het programma ziet er zo uit:
  • Improvisatie op Daf
  • 1001 Nights: een virtuoos stuk, in 2014 speciaal voor Dominique geschreven door de Belgische componist Wim Henderickx. In deze compositie zijn invloeden uit Arabië en het Midden-Oosten hoorbaar.
  • Taksim, een compositie van Osnat Netzer
  • Suite Popular Brasileira deel 1 en 2 – Heitor Villa-Lobos

Het concert van Dominique vindt plaats in De Rechtszaal en begint om 14.00 uur. Toegang tot Eindje Cultuur is tot 16.00 uur gratis. U kunt dus gratis naar het concert van Dominique Vleeshouwers. Vanaf 16.00 uur betaalt u €7,50 voor de entree tot alle concerten en kunstmanifestaties in de Oude Rechtbank. Daar zijn twee drankjes bij inbegrepen.

Kijk hier voor meer informatie over Dominique Vleeshouwers.
Kijk hier voor het volledige programma van Eindje Cultuur.