Vrijwilligersvacature: Assistent Productiecoördinator

 

Vacature assistent-productiecoördinator

 

Podium Klassiek Eindhoven is een podium voor klassieke kamermuziek in Eindhoven. Tweemaal per maand organiseren we concerten in de Kazerne, Paradijslaan 2-8 in Eindhoven. Ter versterking van ons vrijwilligersteam zijn we op zoek naar een

ASSISTENT PRODUCTIECOÖRDINATOR

Functieomschrijving
Als assistent productiecoördinator ben je de rechterhand van onze productiecoördinator. Je taken zijn tweeledig; je bent verantwoordelijk voor zowel de pre-productie als de productie van de concerten. Samen met de productiecoördinator verdeel je de voorbereidende taken. Denk aan het inventariseren van de beschikbaarheid van onze vrijwilligers, maar ook aan het contact met musici en de concertlocatie.

Op de concertdag voer je het draaiboek uit. Daarbij ben je het aanspreekpunt voor onze concertlocatie, de musici en andere externe partijen. Je ontvangt en begeleidt de musici en je zorgt dat de zaal ‘klaar’ is voor het concert. Denk hierbij aan het plaatsen van stoelen, het afstellen van de lichten en het inrichten van het podium. Kortom: jij zorgt er (samen met de coördinator) voor dat alle praktische zaken rondom de concerten geregeld zijn, zodat onze bezoekers optimaal kunnen genieten van klassieke muziek.

Functie-eisen
– Je bent stressbestendig, flexibel, praktisch ingesteld en hebt goede communicatieve vaardigheden. Bovendien kun je goed overzicht houden.
– Je bent minimaal één zondagmiddag per maand beschikbaar om productie te draaien.
– Je bent bereid om (in overleg met de productiecoördinator) ook een aantal voorbereidende taken op je te nemen en hebt hier voldoende tijd voor.
– Je hebt gevoel voor de interactie tussen productie en andere aspecten van onze eigen organisatie zoals  ticketverkoop, PR en financiën.
– Je hebt affiniteit met podiumkunsten en muziek in het bijzonder. Affiniteit met en kennis van klassieke muziek is een pré.
– Je woont in (de omgeving van) Eindhoven.
– Ervaring met productie/het organiseren van (klassieke) concerten is een pré.

Wij bieden
Een boeiende functie in een klein team, waarbij je veel eigen verantwoordelijkheid krijgt. Je doet ervaring op in het organiseren en natuurlijk mag je alle concerten gratis bijwonen. Let op: het gaat om vrijwilligerswerk, er staat geen financiële vergoeding tegenover. Aan het eind van het seizoen organiseren we een leuke vrijwilligersactiviteit als dank voor je inzet.

Ben jij die enthousiaste assistent-productiecoördinator die wij zoeken? Mail dan een korte motivatie en je ervaring naar productie@podiumklassiekeindhoven.nl en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Heb je nog vragen? Ook dan kun je contact met ons opnemen via bovenstaand e-mailadres.